monte librić najava

Zvukovima najavljen 9. Monte Librić

Uskoro počinje 9. Monte Librić

 

Uoči 9. Festivala dječje knjige Monte Librić, u subotu je u pulskoj Flanatičkoj ulici održan predfestivalski program Tone & Tonka osvajaju Monte Librić, kojim je najavljena tema ovogodišnjeg Festivala pod nazivom ZvukBook.

U veseloj, scensko-glazbenoj igri sudjelovala su djeca Studija glazbene kreativnosti „Čarobna frula“ zajedno s njihovom voditeljicom Tatianom Giorgi, Librice (Rea Korani i Iris Mošnja) i novi likovi Monte Librića Tone & Tonka (Sedina i Miroslav Cerovac).

 

monte librić pula najava

Zvukovima u Puli najavljen je 9. Monte Librić

 

Najava ovogodišnjeg Monte Librića, kako to i pristoji njegovom tematskom žarištu ZvukBook bila je zaista i zvučna i bučna. Uz himnu Monte Librića, Tone kao visoki i Tonka kao niski ton izveli su i dinamičnu, interaktivnu pjesmu – igru zvukova koja je spojila knjigu, čitanje i poeziju sa zvukom, ritmom i rimom.

Kako to skladno zvuče šumovi, tonovi pa i buka doživjeli su danas mnogobrojni Puljani koji su se zatekli u gradu i koji su zajedno s djecom, Libricama i Tone & Tonka tandemom oponašali zvukove iz pjesme i tako na najbolji mogući način zajedno najavili početak 9. Monte Librić, koji će se svečano otvoriti 19. travnja u 11 sati na terasi Circola, a trajat će do 24. travnja 2016.

Organizatori Monte Librića svake godine nastoje knjigu predstaviti na nekonvencionalan način. Lani su knjigu spojili s kretanjem, ona je postala dio gibanja koje je neosporni dio svega što nas okružuje, a ove godine knjiga će biti nedjeljivi dio zvukovnog svijeta koji ne samo da nas okružuje već je duboko prisutan u nama već od samog rođenja. 9. Monte Librić održat će se tako pod tematskom odrednicom ZvukBook / I suoni del libro i bit će usmjeren prema zvuku kao audio poticaju doživljavanja teksta.

Uz izložbu recentnih knjiga za djecu, svakodnevno će se održavati brojni susreti s domaćim i stranim piscima i ilustratorima te mnoštvo radionica, kazališne predstave, filmovi i performansi za djecu, koji će promišljati i zaokružiti zadanu temu, koja će se zrcaliti i u njegovom vizualnom identitetu i scenografiji, kao važnom dijelu Festivala. Ilustraciju ovogodišnjeg Monte Librića potpisuje poznati hrvatski ilustrator Tomislav Tomić, koji na temu odgovara zapetljanim trubama u literarnom prostoru, dok će se za scenografiju pobrinuti multimedijalni umjetnik Hrvoje Đukez.

 

Comments

comments

Sve je počelo s nekoliko tekstova o pročitanim knjigama, sad već davne 2013. g.
Nema komentara

Odgovori

banner_printonline_s336x280

POPULARNI POSTOVI

Anketa dana

Hoćete li sudjelovati u nagradnoj igri “Književni izazov 2017”

Naša Facebook stranica

Translate

Translate »
Read previous post:
Osinja tvornica, Iain Banks naslovnica
Osinja tvornica – Iain Banks

Impresija Upoznajte Franka Cauldhamea. Ima šesnaest godina i službeno ne postoji. Živi s ocem koji ga je odgojio i samostalno...

Close