Zmajska zora, Milena Benini naslovnica

Zmajska zora – Milena Benini

Impresija

Zmajska zora, Milena Benini naslovnica

Zmajska zora, Milena Benini

Ovo je fantasy roman koji se odigrava u Istri. Serena je vještica s Manhattana koja dolazi u Pazin, rodno mjesto njenih predaka, odmoriti se nakon posljedica zadobivene kletve. Nakon njenog dolaska počinju neočekivano silne oluje za to područje, ugibaju ptice, dogodi se ubojstvo mladića koji je s njom putovao u autobusu i na pragu joj se pojavi jedan mali mačić koji se samoinicijativno nastani u njen novi dom te je dovodi u vezu sa starim pazinskim zmajem, čuvarom jame u koju su se nekoć bacali mali mačići kako zmaj ne bi ostao gladan i napao mještane.

Serena se veže uz svojeg domaćina Matiju koji također posjeduje posebne moći, ali njih dvoje su šokirani, pokušavaju saznati uzrok nenadanih događaja i sumnjaju jedno na drugo ne razumijevajući pritom da su sličniji nego što misle.

Inače ne čitam toliko često knjige ovoga žanra, ali iskreno sam ostala baš ugodno iznenađena radnjom, opisima starih lokalnih običaja i legendi te kako je autorica u samo 190 stranica uspjela sve lijepo i jednostavno dočarati, iako se radi o već dosta iskusnoj, priznatoj i nagrađivanoj autorici koja je majstorica toga i srodnih žanrova.

Mislim da ću nastaviti u ovom smjeru i dalje.

Comments

comments

Nema komentara

Odgovori

banner_printonline_s336x280

POPULARNI POSTOVI

Anketa dana

Hoćete li sudjelovati u nagradnoj igri “Književni izazov 2017”

Naša Facebook stranica

Translate

Translate »
Read previous post:
Osinja tvornica, Iain Banks naslovnica
Osinja tvornica – Iain Banks

Impresija Upoznajte Franka Cauldhamea. Ima šesnaest godina i službeno ne postoji. Živi s ocem koji ga je odgojio i samostalno...

Close