Žena u ledu, Robert Bryndza naslovnica

Žena u ledu – Robert Bryndza

Impresija

Žena u ledu, Robert Bryndza naslovnica

Žena u ledu, Robert Bryndza

Robert Brindza je Englez koji trenutno živi u Slovačkoj. Pisao je čik –lit romane, a „Žena u ledu „ mu je prvi krimi roman, koji je odmah prodat u milionskom tiražu,pa je napisao još tri o inspektorki Eriki Foster.

Inspektorka Erika Foster se vraća sa odsustva koji je dobila da bi se oporavila posle smrti svog supruga. I on je bio policajac, a nastradao je u neuspeloj akciji koju je ona predvodila. Prvi slučaj po povratku je ubistvo bogate Andree Douglas-Brown čiji je leš pronadjen u ledu. Njen otac i ostali ljudi u vrhu vlasti policije odredjuju smer kojim će se voditi istraga, što ni malo ne odgovara inspektorki koja saznaje sasvim druge podatke o samoj Andrei koja nije ni malo dobra devojka. Način na koji je izvršeno ubistvo iscrpnim istraživanjima celog tima oko inspektorke dovodi ubicu u vezu sa još tri ubistva izvršena neku godinu ranije, i Erika smatra svojom dužnošću da ga pronadje. Kada mu se primakne dovoljno blizu, ugroziće i svoj život.

Napetost ove knjige je u redjanju dogadjaja kako se dešavaju, nema prekida, niti praznog „hoda“. Sama knjiga otkriva mnogo podataka o vodjenju istražnog postupka, više se bazira na tome kako inspektorka i ostali iz njenog tima provode vreme sakupljajući podatke sa mobilnih, sa kompjutera i društvenih mreža. Nema ovde kao u drugim trilerima mnogo gnusnih scena ubistva. Ima ih, ali mnogo manje.

Ovo je prva knjiga iz serije o inspektorki Eriki Foster, i nadam se da će se uskoro pojaviti i ostale, koje ću sigurno pročitati, jer mi je ova knjiga bila odlična.

Comments

comments

Nema komentara

Odgovori

banner_printonline_s336x280

POPULARNI POSTOVI

Anketa dana

Hoćete li sudjelovati u nagradnoj igri “Književni izazov 2017”

Naša Facebook stranica

Translate

Translate »
Read previous post:
Osinja tvornica, Iain Banks naslovnica
Osinja tvornica – Iain Banks

Impresija Upoznajte Franka Cauldhamea. Ima šesnaest godina i službeno ne postoji. Živi s ocem koji ga je odgojio i samostalno...

Close