Zapleteni_s260x365

Zapleteni

„Jer, svojedobno sam imao život. Život koji sam volio. Bio je dosljedan. Zabavan. Bio je pouzdan. Siguran. A tada je jedne noći došla jedna lijepa tamnokosa djevojka i sve to zauvijek uništila. Sada je moj život kaotičan. Na dobar način. Golema nepredvidljiva mreža brbljanja i mirenja. Frustracije i nježnosti. Uzrujanosti i naklonosti. Požude i ljubavi. Ali, to je u redu. Jer, dokle god je Kate Brooks zapletena u toj mreži sa mnom? Pa, ne mogu zamisliti ništa jebeno bolje od toga.“

Originalni naziv: Tangled, Emma Chase

Zapleteni_s260x365Riječ je o prvom dijelu serije romana, a zajedno s nastavcima ‘Uvrnuti’, ‘Ukroćeni’ i ‘Povezani’ (sasvim opravdano) zasjeo je na vrhove ljestvica najprodavanijih knjiga New York Timesa i USA Todaya.

Dokazati svoju jedinstvenost i neukalupljenost u žanru s ustaljenim matricama i zakonitostima, složen je proces, međutim, Emma Chase u tome je uspjela.

Gotovo klasičnu ljubavnu priču, s ipak neizostavnim klasičnim svršetkom, ona je iznijela na jedan sasvim nov način. Bez ikakvih klišeja i nepotrebne patetike, s dozom britka humora i drskih komentara stvorila je pravu ljubavnu zavrzlamu koja će oduševiti nježniji spol.

Glavni je lik i pripovjedač vrlo narcisoidni i uspješni Drew Evans koji radi kao partner u očevoj investicijskoj banci. Vlastitom pameću vlada poslovnim svijetom, a onim ljubavnim isključivo šarmom i ljepotom, međutim, njegove se ideologije iz temelja promijene kada u njegov život uđe prekrasna i ambiciozna Katherine Brooks.Tangled_s260x404

Svojom retrospekcijom Drew čitatelja upoznaje sa uzrokom stanja u kojemu se trenutno nalazi, tražeći razumijevanje i suosjećanje, dok istovremeno na svojstven i nimalo suptilan način otkriva tajne muško-ženskih odnosa.

Budući da je priča (vrlo uvjerljivo) ispripovijedana iz muške perspektive, scene se seksa, sasvim očekivano, protežu kroz više stranica, međutim, bilo je krajnje vrijeme da žene čuju ono što je muškarcima zaista na pameti (i prije, i tijekom, i nakon seksa).

Međutim, ima u njoj i ponešto romantike, ipak je ona neizostavan dio svakog ljubavnog romana, ali i očaja i patnje (uglavnom s muške strane), što ju čini itekako privlačnom. Bez suvišnih riječi i opisa, s vrlo direktnim i sažetim dijalozima, autorica je ljubavni žanr definirala na poseban način i pomaknula njegove ustaljene granice.

I ono najvažnije, čitateljicama je priuštila zadovoljstvo da iz prve ruke promatraju zgodnog, uspješnog i vrlo arogantnog muškarca koji postaje vjerni psić jedne nedostižne dame, i to na veoma originalan, humorističan, drzak, erotičan, muški način.

 

 

 

Hrvatsko izdanje

mozaik      Zapleteni

 

 

Strano izdanje

book_depository_s30x30      Tangled

Comments

comments

Nema komentara
banner_printonline_s336x280

POPULARNI POSTOVI

Anketa dana

Hoćete li sudjelovati u nagradnoj igri “Književni izazov 2017”

Naša Facebook stranica

Translate

Translate »
Read previous post:
Osinja tvornica, Iain Banks naslovnica
Osinja tvornica – Iain Banks

Impresija Upoznajte Franka Cauldhamea. Ima šesnaest godina i službeno ne postoji. Živi s ocem koji ga je odgojio i samostalno...

Close