Walk of Shame, Lauren Layne cover

Walk of Shame – Lauren Layne

Impresija

Walk of Shame, Lauren Layne cover

Walk of Shame, Lauren Layne

Ovo je jedna od onih knjiga zbog kojih se osjećate dobro. Koja vam izaziva leptiriće u stomaku i osmijeh na licu. Mogla bi se nazvati grešnim zadovoljstvom. Knjiga čiji sadržaj zaboravite par dana nakon čitanja ali vam ostane onaj osjećaj zadovoljstva koji ste imali dok ste ju čitali.

Knjiga je kao i većina, ako ne i sve knjige chick lit žanra, namijenjena ženskom polu, jer ipak mi žene više uživamo u besmislenim ljubavnim pričama, gdje se sva radnja svodi na prepiranje glavnih likova koje uvijek završavama pomirenjem i srećnim krajem. Radnja se vrti oko dvoje zakletih neprijatelja koji su komšije. Neprijateljstvo između Georgie i Andrewa počelo je prije par godina prilikom useljenja u zgradu. Georgie je razmažena, bogata nasljednica čiji dan završava u ranim jutarnjim satima upravo kada dan njenog komšije Adrewa počinje. Njih dvoje sreću se svako jutro u pet sati u holu zgrade i tu počinje besmislena prepirka.

Tako teče otprilike polovina knjige sve dok dvoje glavnih likova ne shvate da se svidjaju jedno drugom i ne otpočnu ljubavnu vezu koja će na kraju biti krunisana brakom.

Sve u svemu, osim prepiranja glavnih likova radnja skoro da i ne postoji. Ali postoji onaj osjećaj iščekivanja da se nešto desi i istinske sreće kada se sve završi onako kako ste već znali da hoće, srećom do kraja života.

Comments

comments

Nema komentara

Odgovori

banner_printonline_s336x280

POPULARNI POSTOVI

Anketa dana

Hoćete li sudjelovati u nagradnoj igri “Književni izazov 2017”

Naša Facebook stranica

Translate

Translate »
Read previous post:
Osinja tvornica, Iain Banks naslovnica
Osinja tvornica – Iain Banks

Impresija Upoznajte Franka Cauldhamea. Ima šesnaest godina i službeno ne postoji. Živi s ocem koji ga je odgojio i samostalno...

Close