Violinist iz Venecije, Alyssa Palombo naslovnica

Violinist iz Venecije – Alyssa Palombo

Impresija

Violinist iz Venecije, Alyssa Palombo naslovnica

Violinist iz Venecije, Alyssa Palombo

Ovu knjigu sam počeo citati iz znatiželje. Kao dijete su me zanimali opera i klasična glazba te mi je bilo interesantno vidjeti povijest i život ljudi u to doba. Knjigu sam posudio od rođakinje.

Knjiga donosi zanimljivu zabranjenu ljubavnu priču između Antonija Vivaldija tada istaknutog skladatelja i svećenika i mlade Adriane d’Amato koja u početku dolazi k njemu na satove violine, no kasnije to preraste u ljubav. Knjiga donosi i uvid u društveni sloj tog doba, te prikazuje odnos otac-kćer, te kako je bogati uzvišeni otac organizirao razne balove da bi pronašao budućeg muža za svoju kćer.

Adriana uskoro upoznaje Tomassa Foscarija imućnog mladića te između njih pada i poljubac. Uskoro Adriana ostaje trudna s Vivaldijem i to nastoji prikriti, te se zaručuje s Tomassom. Uskoro se otkriva Adrianina veza s Vivaldijem, te raskidaju zaruke s Tomassom Foscarijem i ona je prisiljena udati se za očevog prijatelja senatora.

Knjiga me je jako ugodno iznenadila i svima je toplo preporučujem. U ovoj knjizi ne samo da ćete saznati neke povijesne i glazbene činjenice, već će Vas sama knjiga impresionirati i nećete je moći ispustiti iz ruku.

Comments

comments

Nema komentara

Odgovori

banner_printonline_s336x280

POPULARNI POSTOVI

Anketa dana

Hoćete li sudjelovati u nagradnoj igri “Književni izazov 2017”

Naša Facebook stranica

Translate

Translate »
Read previous post:
Osinja tvornica, Iain Banks naslovnica
Osinja tvornica – Iain Banks

Impresija Upoznajte Franka Cauldhamea. Ima šesnaest godina i službeno ne postoji. Živi s ocem koji ga je odgojio i samostalno...

Close