Večera, Herman Koch naslovnica

Večera – Herman Koch

Impresija

Večera, Herman Koch naslovnica

Večera, Herman Koch

Mislim da je Večera najgora knjiga koju sam ikada pročitala. Ne najgora u smislu kvalitete, već u smislu teme i poruke koju šalje. Radnja se zbiva tijekom jedne večeri dok dva bračna para večeraju u skupom restoranu. Na prvi pogled to je samo još jedno tipično obiteljsko druženje, ali parovi su se zapravo našli kako bi razgovarali o užasnoj stvari koju su njihovi sinovi učinili.

Iako sam Večeri dala jednu zvjezdicu i nikako mi se nije svidjela, ipak mi je drago što sam ju pročitala. Mislim da je najveći problem ove knjige, a istovremeno i razlog zašto se čitateljima ne sviđa, činjenica da je zapravo realna. Mnogi roditelji postupili bi upravo onako kako su postupili likovi u Večeri, a tužno je i što je mnogo djece sposobno za ono što su učinila njihova djeca.

Osim glavne teme koja je glavni razlog zašto mnogima Večera prisjedne, meni se zapravo ništa u vezi ove knjige nije svidjelo. Glavni lik (koji je ujedno i pripovjedač) iznimno je iritantan i misli da je njegovo mišljenje jedino ispravno, izruguje se svima, a ni sam nije ništa posebno… Sva ta prepucavanja između njega i njegovog brata također mi nisu bila zanimljiva, pisanje je jednolično i dosadno, s povremenim udaljavanjima od teme koja dodatno usporavaju ovu ionako sporu knjigu i zbog kojih sam gubila interes za čitanje… dok sam čitala, nije bilo ničega zbog čega sam se veselila čitanju i zbog čega sam htjela nastaviti dalje i to je glavni razlog zašto samo jedna zvjezdica.

Ne preporučam Večeru, ali tko zna, možda se baš vama svidi ovako nešto pa tko sam ja da prosuđujem treba li ili ne treba čitati ovu knjigu. Procijenite sami.

Comments

comments

Nema komentara

Odgovori

banner_printonline_s336x280

POPULARNI POSTOVI

Anketa dana

Hoćete li sudjelovati u nagradnoj igri “Književni izazov 2017”

Naša Facebook stranica

Translate

Translate »
Read previous post:
Osinja tvornica, Iain Banks naslovnica
Osinja tvornica – Iain Banks

Impresija Upoznajte Franka Cauldhamea. Ima šesnaest godina i službeno ne postoji. Živi s ocem koji ga je odgojio i samostalno...

Close