Ubogi Lazar u gradovima, Robert Tili naslovnica

Ubogi Lazar u gradovima – Robert Tili

Impresija

Ubogi Lazar u gradovima, Robert Tili naslovnica

Ubogi Lazar u gradovima, Robert Tili

Robert nam priča o sebi. Na 240 stranica knjige je pod dejstvom alkohola ili pijan, ili mnogo mnogo pijan. Kaže da ima 57 godina, a da pije od 17-te. Putuje po Evropi, Jugoslaviji i Americi, sreće mnogo ljudi, kolega muzičara, umetnika i kolega alkoholičara, mnogo žena sa kojima ostvaruje različite veze. Vremenom ima dijagnozu bipolarni poremećaj, manična depresija, pa alkoholu dodaje i lekove. Pijan je u vojsci, pijan je kao student, pijan je doveo do toga da povredi ženu i ćerku. Traži ženu kojoj će biti prvi. Traži ženu koja ne laže da je nekakvu simpatičnu ludost prvi put učinila s njim.

Nije ostvario niti jedan od svojih talenata. Sve što je imao je pretvorio u alkohol i popio. Živi od samilosti jedne Mone. Impotentan, nesrećan, bezvoljan… Mnogo puta je bio na ivici života i smrti i osećao da ga je kao Lazara Isus vratio. Pita se koliko još čaša i flaša mora da popije a da se ne vrati.

Knjiga je poučna. Primer kako ne bi trebalo živeti.

Ne dopada mi se jedino što pisac koristi izraz „ini“ umesto „drugi“. I to veoma često. Kroz čitav tekst se ponavlja ini, ine, inih… Upadljivo smeta. Nekako sam navikla da se to koristi samo u ukrštenicama.

Comments

comments

Nema komentara

Odgovori

banner_printonline_s336x280

POPULARNI POSTOVI

Anketa dana

Hoćete li sudjelovati u nagradnoj igri “Književni izazov 2017”

Naša Facebook stranica

Translate

Translate »
Read previous post:
Osinja tvornica, Iain Banks naslovnica
Osinja tvornica – Iain Banks

Impresija Upoznajte Franka Cauldhamea. Ima šesnaest godina i službeno ne postoji. Živi s ocem koji ga je odgojio i samostalno...

Close