Tri Amarina sunca, William F. Temple naslovnica

Tri Amarina sunca – William F. Temple

Impresija

Tri Amarina sunca, William F. Temple naslovnica

Tri Amarina sunca, William F. Temple

Alexasander Sherrett je prvi politički prognanik na Amari. Zbog neslaganja sa prihvaćenjem novog uređenja, gofizma, mora napustiti ljudsku koloniju i svemirski brod sa kojim je stigao na planet. Očekuje ga uzbudljivo i neizvjesno putovanje nepoznatim planetom, do druge, stotinama kilometara udaljene ljudske kolonije Na-Abize.

Amara je planet sa tri sunca, cvrnim, plavim i žutim. Zahvaljujući tome, na planetu nikada nije noć, no zato danje svjetlo poprima najrazličitije boje. Na svome putu Alexander će se susresti sa različitim oblicima života, a odmah na početku će od čovjekolikog bića biti upozoren da se čuva „onih koji imaju dvije, onih koji postaju troje i onih koji postaju mnogi“.

U pitanju je „old school“ znanstvena fantastika. Djelo koje je nastalo prije više od pedeset godina, u doba kada fillmska industrija još nije mogla specijalnim efektima i računalnom animacijom stvoriti fantastične maštovite svjetove, tako da su perjanice SF-a bili strip i književnost. Često je autorima bilo neobično važno osmisliti fantastična bića i krajolike, pa i na uštrb same priče.

Upravo je tako i sa ovim djelom. Sama je priča vrlo jednostavna, gotovo bez zapleta, i danas djeluje naivno i pomalo dosadno.

Comments

comments

Nema komentara

Odgovori

banner_printonline_s336x280

POPULARNI POSTOVI

Anketa dana

Hoćete li sudjelovati u nagradnoj igri “Književni izazov 2017”

Naša Facebook stranica

Translate

Translate »
Read previous post:
Osinja tvornica, Iain Banks naslovnica
Osinja tvornica – Iain Banks

Impresija Upoznajte Franka Cauldhamea. Ima šesnaest godina i službeno ne postoji. Živi s ocem koji ga je odgojio i samostalno...

Close