zombie_survival_guide_260x420

The Zombie Survival Guide

Obavezna literatura za sve ljubitelje zombie žanra…

Originalni naslov: The Zombie Survival Guide: Complete Protection from the Living Dead, Max Brooks

„Vodič za preživljavanje od zombija“ Maxa Brooksa je puno ozbiljnija knjiga nego što mislite kad vidite njen ​​naslov. Naravno da je izmišljena jer koliko znamo (ili kao što naše vlade žele da razmišljamo) ne postoje pravi zombiji oko nas. Ali ovo parodija/satira je dobro napisano djelo, opsežna i bogato detaljima.zombie_survival_guide_260x420

Način na koji je napisana podsjeća na neku vrstu priručnika za civilnu zaštitu, puno je uputa i djeluje stručno, a dok ju čitate nije čudno da ćete se trebati podsjećati da opasnost od zombija ne postoji uistinu.

Knjiga je cijelo vrijeme zabavna, opisujući gotovo svaku situaciju u kojoj biste se mogli naći u slučaju zombi invazije, od malih incidenata do izbijanja globalne zombi epidemije.

Zabavan vodič je podijeljen u dva dijela, u prvom se obrađuje zombi fiziologija, daju se savjeti vezano uz oružja koje se preporuča ili ne koristiti protiv zombija, kao i taktike te strategije kako ih pobijediti; u drugom dijelu su kronološkim redoslijedom navedeni ljudski susreti sa zombijima (kako ih autor naziva „Zabilježeni napadi“) koji su se desili od najranije povijesti do danas.

Taj dio knjige je i najzanimljiviji jer svaki od tih napada je tako zanimljivo opisan, iako ponekad kratko, a većina od njih mogla bi se doraditi u puno opsežnije priče. Bilo bi sjajno za gospodina Brooksa da razmisli o tome.

Također možete biti sigurni da ćete se barem za neke od njih upitati jesu li uopće izmišljeni ili ćete čak početi pretraživati knjige iz povijesti jer će vas pročitano unutra podsjetiti na nešto davno pročitao što se uistinu dogodilo.

Na kraju, ne zaboravite 10 pravila kojih se morate držati kad se borite protiv zombija:

  1. Organizirajte se prije nego što se dignu protiv vas!
  2. Oni ne osjećaju strah, zašto biste vi?
  3. Koristite svoju glavu, odsijecite njihovu.
  4. Oštrice ne treba puniti municijom.
  5. Idealna zaštita = uska odjeća, kratka kosa.
  6. Krenite uz stepenice, a zatim ih uništite.
  7. Izađite iz auta, koristite bicikl.
  8. Krećite se, držite se nisko, šutite, budite na oprezu!
  9. Nema sigurnog mjesta, samo sigurnijeg.
  10. Zombi je možda nestao, ali prijetnja je i dalje tu.

Ako pogledate ispod izmišljene teme i smiješnog naslova, ova knjiga je odlična satira, kvalitetno napisana i trebala bi biti polazna točka za sve čitatelje zainteresirane za zombi žanr.

Comments

comments

Sve je počelo s nekoliko tekstova o pročitanim knjigama, sad već davne 2013. g.
Nema komentara

Odgovori

banner_printonline_s336x280

POPULARNI POSTOVI

Anketa dana

Hoćete li sudjelovati u nagradnoj igri “Književni izazov 2017”

Naša Facebook stranica

Translate

Translate »
Read previous post:
Osinja tvornica, Iain Banks naslovnica
Osinja tvornica – Iain Banks

Impresija Upoznajte Franka Cauldhamea. Ima šesnaest godina i službeno ne postoji. Živi s ocem koji ga je odgojio i samostalno...

Close