The Temptation, Alisa Valdes cover

The Temptation – Alisa Valdes

Impresija

The Temptation, Alisa Valdes cover

The Temptation, Alisa Valdes

Ovako lošu knjigu odavno nisam pročitala. Čitanje ove knjige za mene je bila velika muka i uzalud potrošeno vrijeme. Ali eto što se mora, mora se. Glavna junakinja je srednjoškolka Shane koja je posebno nadarena za muziku. Prilikom putovanja na nastup na autoputu doživljava saobraćajnu nesreću koju jedva preživanjava. Na putu ju spašava miseriozni kauboj koji dolazi na konju i tjera divlje kojote koji napadaju Shane i njenog kućnog ljubimca, psića.

Shane odmah osjeća ogromnu privlačnost prema misterioznom strancu Travisu. Travis svojim dodirom liječi sve njene rane i spašava ju od sigurne smrti. Nakon susreta sa misterioznim strancem Shane osjeća da se njen život potpuno promijenio i da nikad više neće biti ista.
Shene počinje da istražuje Travisov život i porijeklo i saznaje da je Travis mrtav, nakon čega saznajemo da je on jedna vrsta duha u ljudskom obliku koja je po smrti vraćena na Zemlju da okaje grijehe počinjene za života.

Bez obzira na otkriveno Shane je ipak zaljubljena u Travisa, iako je u vezi s Loganom koji joj govori da mnogo uživa ubijajući životinje jer je kako sam kaže sposoban da vidi kada duh ubijene životinje napusti svoje tijelo.

Uzdržaću se od daljeg prepričavanja ove po meni nevjerovarno glupe radnje. Autorka je upotrijebila svaki mogući zaplet koji se javlja u knjigama YA žanra. Opisan je svaki klišej koji je moguće pronaći u YA literaturi. Ovu knjigu pročitala sam isključivo i jedino iz razloga što nisam mogla pronaći ni jednu drugu knjigu autora čiji su inicijali isti kao moji. Od srca vam savjetujem da ne gubite ni minutu svog vremena na ovu glupost.

Comments

comments

Nema komentara

Odgovori

banner_printonline_s336x280

POPULARNI POSTOVI

Anketa dana

Hoćete li sudjelovati u nagradnoj igri “Književni izazov 2017”

Naša Facebook stranica

Translate

Translate »
Read previous post:
Osinja tvornica, Iain Banks naslovnica
Osinja tvornica – Iain Banks

Impresija Upoznajte Franka Cauldhamea. Ima šesnaest godina i službeno ne postoji. Živi s ocem koji ga je odgojio i samostalno...

Close