The Names They Gave Us Book, Emery Lord cover

The Names They Gave Us Book – Emery Lord

Impresija

The Names They Gave Us Book, Emery Lord cover

The Names They Gave Us Book, Emery Lord

Lucy je tinedžerka, srednjoškolka koja je jako pobožna i religozna. Otac joj je pastor u maloj zajednici. Jedino je dijete. Cijeli život je bila okružena vjerom zbog čega je odrasla u uvjerenju da sva dobra djela bivaju nagrađena i da je vjera dovoljna kako bi se prevazišle sve životne nedaće. Međutim Lucyna majka je nekada imala rak i kada joj se bolest ponovo vrati Lucyna vjera u Boga je poljuljana.

Lucy svako ljeto provodi u crkvenom kampu na jezeru, međutim kad se njenoj majci vrati rak,majka ju nagovori da ljeto provede u kampu za problematičnu djecu na šta Lucy nerado pristaje jer je svjesna da ju majka pokušava udaljiti od sebe kako bi ju poštedila svojih patnji koje će proći prilikom hemoterapije.

Ovo je roman čija se radnja odvija za vrijeme ljeta, ljeta koje Lucy provodi u kampu za problematičnu djecu. U kampu Lucy upoznaje grupu drugara koji već godinama dolaze u kamp kao nadzornici djeci. Tu su Jones čija je sestra počinila samoubistvo i Ana koje je transrodna osoba sa kojima Lucy ostvaruje naročito prisan odnos.

Lucy sasvim slučajno prilikom boravka u kampu otkriva majčinu dugo čuvanu tajnu te saznaje pravi razlog zbog koga ju je majka poslala u ljetni kamp.

Kada se Lucynoj majci zdravstveno stanje naglo pogorša i kaka završi u bolnici Lucy a i nama čitaocima ostaje jedino glavni pokretač ove priče a to je vjera i nada u srećan završetak.

Comments

comments

Nema komentara

Odgovori

banner_printonline_s336x280

POPULARNI POSTOVI

Anketa dana

Hoćete li sudjelovati u nagradnoj igri “Književni izazov 2017”

Naša Facebook stranica

Translate

Translate »
Read previous post:
Osinja tvornica, Iain Banks naslovnica
Osinja tvornica – Iain Banks

Impresija Upoznajte Franka Cauldhamea. Ima šesnaest godina i službeno ne postoji. Živi s ocem koji ga je odgojio i samostalno...

Close