The Dinner, Herman Koch cover

Večera

Knjiga o kojoj ćete pričati za vrijeme vlastite večere

Naslov originala: The Dinner, Herman Koch

Večera, Herman Koch naslovnica

Večera, Herman Koch

‘Večera’ Herman Kocha je roman koji se događa tijekom jedne večere, podijeljene na predjelo, glavno jelo i desert.

Njegova priča je također podijeljena na isti način. Sudionici ovog skupa, na prvi pogled obiteljskog, dva su bračna para, dva brata koji se prezivaju Lohman sa svojim ženama, jedan od njih “velika zvijezda” političar i budući premijer, a drugi običan čovjek iz susjedstva, nastavnik, sarkastičan stariji brat. Ili je sve izgledalo tako, na prvi pogled.

Iako se glavna radnja romana događa te večeri, kroz njihov razgovor i događanja tijekom te večere, čitatelj će dobiti priliku da upozna likove kroz mnogo flashbackova i događaja iz prošlosti. Kako se priča odvija, čitatelj saznaje da glavna svrha večere nije obiteljsko okupljanje, već velika tajna koja se odnosi na sve četvero od njih, problematična situacija koju treba riješiti jer od toga ovisi budućnost svih njih.

The Dinner, Herman Koch cover

The Dinner, Herman Koch

Okupljanje počinje s neobaveznim razgovorom, ali drama se počinje razvijati iz minute u minutu, uz svako jelo doneseno na njihov stol. Ono što je uistinu odlično je što imate osjećaj da sjedite tik do njih četvero i da ma koliko se trudili ne možete si pomoći da ih ne prisluškujete.

Ono što još dodatno dolijeva ulja na vatru je činjenica da se večera odvija u skupom i eksluzivnom restoranu na mjesto u kojem je potrebno čekati nekoliko mjeseci, vrsta restorana gdje zapravo nije uobičajeno da se priča o bilo čemu važnom, pogotovo ne o tako osjetljivim temama.

Na kraju ćete saznati da ništa nije onako kao što mislite na početku te ćete se početi pitati što biste vi napravili da vam se dogode takvi događaji, kao i što je najvažnije u životu – obitelj, ambicija, budućnost ili slika o sebi…

Vjerojatno ćete na kraju shvatiti da u knjizi ne postoje “dobri dečki”, no to je tako i u stvarnom svijetu.

Stoga, ‘Večera’ je odlična knjiga, roman o kojem ćete sigurno razmišljati nasamo, ali i vjerojatno razgovarati o njoj za vrijeme vlastite večere.

 

Hrvatsko izdanje

znanje_s80x80 Večera

 

 

Strano izdanje

amazon_s30x30 The Dinner

 

book_depository_s30x30 The Dinner

Comments

comments

Sve je počelo s nekoliko tekstova o pročitanim knjigama, sad već davne 2013. g.
Nema komentara

Odgovori

banner_printonline_s336x280

POPULARNI POSTOVI

Anketa dana

Hoćete li sudjelovati u nagradnoj igri “Književni izazov 2017”

Naša Facebook stranica

Translate

Translate »
Read previous post:
Osinja tvornica, Iain Banks naslovnica
Osinja tvornica – Iain Banks

Impresija Upoznajte Franka Cauldhamea. Ima šesnaest godina i službeno ne postoji. Živi s ocem koji ga je odgojio i samostalno...

Close