Šuplji grad, Ransom Riggs naslovnica

Šuplji grad, Ransom Riggs

Šuplji grad, Ransom Riggs naslovnica

Šuplji grad, Ransom Riggs

Nastavak priče ‘Dom gospođice Peregrine za čudnovatu djecu’.

U malenim čamcima otisnuli su se na pučinu te putuju u London u potrazi za novom „petljom“ i novom Ymbryn koja će im pomoći izgraditi novi život u sigurnom okruženju, iako su čuli priče kako su stvorovi zarobili svaku učiteljicu. Kako je gđica Peregrine ostala zarobljena u tijelu ptice, prvi im je zadatak pomoći njoj…

Uz čudnovatu djecu, naravno, tu je opet i vrlo neobična priča. Bore se protiv praznoduha, bivaju zarobljeni, otkrivaju mnoge uništene „petlje“, pronalaze i drugu djecu sa neobičnim sposobnostima i koliko god su umorni i razočarani situacijama u kojima se nalaze, ipak ne odustaju. Najviše snage i potpore daju im novi prijatelji koje susreću putem i nova učiteljica koju pronalaze u zaleđenoj „petlji“.

Hoće li im ona pomoći spasiti gospođicu Peregrine? Hoće li konačno naći mir i sreću koju toliko traže? Hoće li preživjeti? A Jacob, hoće li se vratiti kući svojim roditeljima ili ostati sa Emmom u neobičnom svijetu? Odgovore na ova i još mnoga druga pitanja nećete saznati do samog kraja knjige gdje se sve polako razotkriva, ali i ponovno zakomplicira.

Hollow City, Ransom Riggs cover

Hollow City, Ransom Riggs

Još jedna neobična i dojmljiva priča o borbi za opstanak, prijateljstvu i ljubavi. Roman je ovo koji vas u potpunosti uvlači u bogato zamišljen svijet čudnovatog i bizarnog. Kao i prethodna priča, tako i ovaj nastavak spaja napetu i neobičnu fantastiku sa još neviđenim starim fotografijama koje zaista odlično upotpunjuju priču i uvode čitatelja u jedinstveno iskustvo.

Sreća, strah, nada, užas… mnoštvo emocija isprepliće se u divnoj fikciji. Ali tu cijeloj ovoj mističnoj priči nije kraj… slijedi i treći dio nevjerojatne priče o čudnovatoj djeci koju i ja sa nestrpljenjem iščekujem.

Comments

comments

Tko je Sandra? Hmm… mislim da neću pogriješiti ako kažem kako sam ovisnica o knjigama i „moram“ ih kupiti čim ih vidim, bilo koju, samo je važno da je imam odmah na polici. Velika mi je strast čitanje i od knjiga se teško odvajam jer su mi sve nekako prirasle srcu. Amatersko pisanje recenzija i osvrta počelo je upravo iz one teze kako žene na svaku situaciju imaju neki komentar, pa, eto, tako i ja za svaku pročitanu knjigu moram nešto reći, odnosno napisati kako bi mi srce bilo na mjestu. Mnogi me znaju pa o godinama neću pisati, recimo samo da sam jako mlada u duši i volim sve što vole mladi (hahahaha). Usput da napomenem, čisto reda radi, i da pišem priče i romane od kojih su neki samo za moje oči, dok drugi čekaju da budu objavljeni. Sve u svemu dani su mi ispunjeni knjigama, a to je sasvim dovoljno da budem sretna.
Nema komentara

Odgovori

banner_printonline_s336x280

POPULARNI POSTOVI

Anketa dana

Hoćete li sudjelovati u nagradnoj igri “Književni izazov 2017”

Naša Facebook stranica

Translate

Translate »
Read previous post:
Osinja tvornica, Iain Banks naslovnica
Osinja tvornica – Iain Banks

Impresija Upoznajte Franka Cauldhamea. Ima šesnaest godina i službeno ne postoji. Živi s ocem koji ga je odgojio i samostalno...

Close