Specijalna potreba, Lada Vukić naslovnica

Specijalna potreba – Lada Vukić

Impresija

Specijalna potreba, Lada Vukić naslovnica

Specijalna potreba, Lada Vukić

Emil je desetogodišnji dječak koji boluje od mutizma, te ima problem s nogama, ali ima dobro razvijen sluh. Mora nositi ortopedske cipele, a najveći san su mu nositi obične patike kao druga djeca da može trčati. Ne snalazi se baš u okolini i ne nailazi na prihvaćanje okoline, čak ni u školi ni od strane učiteljice koja bi posebno trebala pomagati. Emil ima tajanstvenog prijatelja, dilera „Momentalnog“ kojem tu i tamo pomaže skrivati i prenositi paketiće droge, iako on ne razumije što to točno radi. Zna samo da imaju tajnu. Živi u nekom dalmatinskom gradu s mamom Marinom.

Knjiga je pisana u prvom licu, s Emilovog viđenja na svijet i zbog toga sam se još više povezala i „osjećala“ što on vidi i osjeća. Kraj knjige me posebno šokirao da sam ga nekoliko puta pročitala. Po prirodi sam inače emotivna osoba, mogu zaplakati na crtić a kamoli ne na ovakvu knjigu. Mislim da svi nakon ove knjige postajemo bolji ljudi i s drukčijim pogledom na svijet oko sebe.

Iako Lada Vukić nije pisac po zanimanju ni ne radi na nekim poslovima vezanim uz djecu, ova knjiga je fantastično napisana s osjećajem, dira u dušu i budi ono nešto ljudsko u nama. Malo tko to uspije, pogotovo s debitantskim romanom.

Comments

comments

Nema komentara

Odgovori

banner_printonline_s336x280

POPULARNI POSTOVI

Anketa dana

Hoćete li sudjelovati u nagradnoj igri “Književni izazov 2017”

Naša Facebook stranica

Translate

Translate »
Read previous post:
Osinja tvornica, Iain Banks naslovnica
Osinja tvornica – Iain Banks

Impresija Upoznajte Franka Cauldhamea. Ima šesnaest godina i službeno ne postoji. Živi s ocem koji ga je odgojio i samostalno...

Close