Sokol, Monica McCarty mozaik naslovnica

Sokol, Monica McCarty

Uživali ste sa Poglavarom, a i uz roman Sokol ćete se divno provesti

(Roman iz serije Čuvari Visočja, drugi dio)

 

Sokol, Monica McCarty mozaik naslovnica

Sokol, Monica McCarty

Kako je Bruce na kraju prvog nastavka okrunjen za kralja, rat se nastavio i u ovom nastavku. Edward je bio žustar i u samo nekoliko nesmotrenih trenutaka Bruce je opet svrgnut sa prijestolja. Prognan je i žali zbog loših odluka, ali ne odustaje jer ima veliku potporu čuvara visočja. Čeka ih nova borba, novi rat, nova osvajanja, nove pobjede i, naravno, nove ljubavi. Ovo je ponajprije priča o Sokolu, hrabrom gusaru i moreplovcu, te njegovoj odanosti Bruceu i snalažljivosti na borbenom polju.

Lady Elyne de Burgh, kći najmoćnijeg irskog plemića, nađe se na krivom mjestu u krivo vrijeme i, kako su „gusari“ pomislili, načula je neke informacije koje nije smjela čuti. Zarobili su je ne znajući tko je ona zapravo i poveli je sa sobom. Lady Elyne predstavila im se kao Ellie, dadilja koja pojma nema ni o čemu, ali usprkos tome ona im stvara brojne probleme svojim pokušajima bijega, pritom ne shvaćajući kako joj Sokol samo želi pomoći i sigurno je vratiti kući. Tijekom skrivanja po obližnjim otocima stvari se između Ellie i Sokola jako uzburkaju. Ona ne želi pasti na njegov šarm, a za njega Ellie je pravi izazov i jednostavno je mora imati. I dok Sokola traži pola engleske mornarice, on i Ellie upuštaju se u putene užitke. Zanemarujući pritom kako oboje kriju velike tajne. Tu priča nikako nije gotova, na vama je da saznate je li Bruce ponovno na prijestolju ili nije. Hoće li se Ellie udati za zaručnika kojem je obećana ili će Sokol ipak uspjeti pridobiti njenu naklonost čak i nakon što je već dva puta odbila njegovu ponudu?

The Hawk, Monica McCarty cover

The Hawk, Monica McCarty

Sokol, jednako kao i njegov prethodnik Poglavar zaista je zamamno štivo, borbenost i snaga na svakom su koraku, stupice, laži i zamke daju nagovještaj svakoj novoj napetosti na ratnom planu, a uz to sve predivna ljubavna priča sa mnoštvom zavrzlama i sukoba zagrijat će vam srce. Kroz radnju saznajemo kako je tijek borbe za vlast u nekim etapama eskalirao, ali hrabri mladi i nadasve jako zgodni Highlanderi savršeno su riješili stvari. Sokol je odličan povijesno-ljubavni roman u kojem ne nedostaje laži i izdaje, iako je odanost na prvom mjestu, a kad ljubav proviri kroz vrata, slamaju se srca čak i nesalomljivima.

I ovog puta autorica Monica McCarty na kraju romana daje svoju bilješku gdje nam objašnjava koji su se od događaja opisanih u romanu zaista dogodili, a koji su samo plod njene mašte. Kako je cijela ratna situacija velikim dijelom istinita, autorica je i ovoga puta divno u cijelu tu kompliciranu situaciju uplela ljubavnu priču jednog nepopravljivog gusara za kojim uzdišu mnoge žene i plahu lady koja je željna ljubavi u svakom smislu te riječi.

Svakako vrijedi reći kako Monica stvara predivne priče sa mnoštvom alfa mužjaka od kojih nam se smrači pred očima i zbog kojih ženska populacija poželi da smo živjele u nekom drugom stoljeću. Roman je ovo iz kojeg se stvarno može saznati mnogošto zanimljivo o povijesnim zbivanjima zbog kojih se Škoti i Englezi baš i ne vole, a uz to je i prepun strastvenih scena i sirovih užitaka. Sve je to savršeno upakirano u zanimljivu i napetu priču koja nas drži u neizvjesnosti do samoga kraja. Kraj ove priče donosi neke sretne vijesti, ali ujedno i nove probleme.

Uživali ste sa Poglavarom, a i uz roman Sokol ćete se divno provesti – najviše od svega veseli me činjenica kako se ovim dečkima pridružuje i ostatak ekipe tamnoputih, mišićavih i zgodnih Highlandera. Kako je ovo povijesno-ljubavni roman, svi ljubitelji romantike i strateških osvajanja doći će na svoje i divno se zabaviti neobičnim društvancem u koje svako malo upadne neka djeva sa novim problemima.

Comments

comments

Tko je Sandra? Hmm… mislim da neću pogriješiti ako kažem kako sam ovisnica o knjigama i „moram“ ih kupiti čim ih vidim, bilo koju, samo je važno da je imam odmah na polici. Velika mi je strast čitanje i od knjiga se teško odvajam jer su mi sve nekako prirasle srcu. Amatersko pisanje recenzija i osvrta počelo je upravo iz one teze kako žene na svaku situaciju imaju neki komentar, pa, eto, tako i ja za svaku pročitanu knjigu moram nešto reći, odnosno napisati kako bi mi srce bilo na mjestu. Mnogi me znaju pa o godinama neću pisati, recimo samo da sam jako mlada u duši i volim sve što vole mladi (hahahaha). Usput da napomenem, čisto reda radi, i da pišem priče i romane od kojih su neki samo za moje oči, dok drugi čekaju da budu objavljeni. Sve u svemu dani su mi ispunjeni knjigama, a to je sasvim dovoljno da budem sretna.
Nema komentara

Odgovori

banner_printonline_s336x280

POPULARNI POSTOVI

Anketa dana

Hoćete li sudjelovati u nagradnoj igri “Književni izazov 2017”

Naša Facebook stranica

Translate

Translate »
Read previous post:
Osinja tvornica, Iain Banks naslovnica
Osinja tvornica – Iain Banks

Impresija Upoznajte Franka Cauldhamea. Ima šesnaest godina i službeno ne postoji. Živi s ocem koji ga je odgojio i samostalno...

Close