Skitnje, Matko Peić naslovnica

Skitnje – Matko Peić

Impresija

Skitnje, Matko Peić naslovnica

Skitnje, Matko Peić

Knjiga koju sam uzeo u temu putopis je Skitnje od Matka Peića. Knjiga prikazuje piščevo putovanje od Zagreba prema istoku Hrvatske s detaljnim opisom manjih sela i njihovih mještana. Opisuje fijakere i njihove konje. Prikazuju se stare ceste i staze, razni puteljci, te je zbog sigurnosti pisac na put morao ići naoružan. Spominju se i Lekenik, Mrtva Odra, Kobilje, prikazuju razne šume i predjeli oko Odre.

Upoznajemo mjesto Sela, kao i Pleso zagrebački aerodrom koji je nekada bio pustoš. Pratimo put uz rijeku Savu njenim rukavcima, te pratimo piščev povratak u Turopoljski kraj i posjet mjestu Sčitarjevo. Pratimo ga u obilasku Siska i okolnih mjesta. Pratimo slavonske vlakove i njihove pristanke u manjim mjestima, te istovjetan povratak u Zagreb.

Opisuje se i obilazak četiri slavonske planine: Psunja, Papuka, Krndije i Dilja. Pisac također opisuje putovanje od Zagreba do Osijeka i manja mjesta koja je posjetio tom na putu, te sve veće gradove Slavonije.

Knjiga me se nije osobito dojmila jer ne spada u opus knjiga koje čitam, no uz nju sam naučio neke nove stvari koje nisam znao i zbog toga je preporučam.

Comments

comments

Nema komentara

Odgovori

banner_printonline_s336x280

POPULARNI POSTOVI

Anketa dana

Hoćete li sudjelovati u nagradnoj igri “Književni izazov 2017”

Naša Facebook stranica

Translate

Translate »
Read previous post:
Osinja tvornica, Iain Banks naslovnica
Osinja tvornica – Iain Banks

Impresija Upoznajte Franka Cauldhamea. Ima šesnaest godina i službeno ne postoji. Živi s ocem koji ga je odgojio i samostalno...

Close