Sezona borovnica, Mary Simses naslovnica

Sezona borovnica – Mary Simses

Impresija

Sezona borovnica, Mary Simses naslovnica

Sezona borovnica, Mary Simses

Ovo je jedna prava ljubavna priča sa srećnim krajem. Pomalo uobičajen zaplet. Devojka iz Nju Yorka dolazi u mali gradić Beacon, da bi ispunila poslednju želju svoje voljene bake i uručila pismo nekom koga je baka volela kada je imala 18 godina, i koji se posle dužeg lutanja vratio u gradić u kojem su oboje odrastali i zaljubili se.

Devojka je Ellen Branford, advokat je, dosta uspešan i zaručena je za kolegu Hayden čije ambicije su i veće od njenih i želi ući u politiku. Sve je to tako kako treba da bude, ali prvog dana ona slučajno upada u okean čije je podzemne struje, odvedu daleko, i da nije bilo mladića Roya koji je slučajno video njeno utapanje, ne bi se izvukla, bez obzira na njeno plivačko umeće.

I ona ga poljubi u trenutku kada su dotakli peskovito dno. Gospodin Cummings kojeg Ellen traži da uruči bakino pismo je umro, a baš taj Roy koga je ona poljubila, je njegov bratić. Naravno izmedju Roya i Ellen se javlja privlačnost koju Ellen analizira i razmatra na sledecih stotinak stranica, dolazi i verenik i njena majka… da bi sve bilo zamršeno, jer ljubav je uvek komplikovana.

Negde na sredini knjige počela sam da na parče papira zapisujem pesme koje ona pominje, da bi ih kasnije poslušala na You Tubu, i shvatim da se broj pesama povećava i da je to vrsta muzike koju i ja volim. A kada je sećajući se bake napisala kako su njih dve pekući pite od borovnica igrale uz Sinatru i Shirley Horn, shvatila sam da ću pustiti sve te njene pesme i uz čitanje uživati slušajući ih.

Evo kako izgleda Soundtrack ove knjige, možda sam neke pesme izostavile, ali se jasno vidi o kojoj je ovde vrsti muzike reč:
The Way You Look Tonight – Rod Stewart
Let,s Face the Music and Dance – Diane Krall
Your Cheatin Heart – Hank Williams
Man! I Feel Like A Woman – Shania Twain
Always on my mind – Willie Nelson
My funny Valentine – Sarah Vaughan
Don’t it make my Brown Eyes blue – Crystal Gayle
The lucky one – Taylor Swift
Night and Day – Cole Porter
Our love is here to stay – Ella Fitzgerald

Comments

comments

Nema komentara

Odgovori

banner_printonline_s336x280

POPULARNI POSTOVI

Anketa dana

Hoćete li sudjelovati u nagradnoj igri “Književni izazov 2017”

Naša Facebook stranica

Translate

Translate »
Read previous post:
Osinja tvornica, Iain Banks naslovnica
Osinja tvornica – Iain Banks

Impresija Upoznajte Franka Cauldhamea. Ima šesnaest godina i službeno ne postoji. Živi s ocem koji ga je odgojio i samostalno...

Close