Sedam noći_260x420

Sedam noći u olujnom zamku

 

Naslov originala: Seven Nights in a Rogue’s Bed (Sons of Sin #1), Anna Campbell

Prijevod: Tereza Milić

(Naklada Neptun,2015)

 

Pokušavajući obraniti sestrinu čast i život, Sidonie Forrsythe morala je pristati na strašnu sudbinu- umjesto sestre provesti će sedam noći u naručju Jonasa Merricka, zloglasnog nasilnika čije je lice nagrđeno strašnim ožiljcima. U uvjerenju da će time podmiriti sestrine dugove – kojih ima i previše a koje sve duguje Jonasu, Sidonie se ugodno iznenadi kada shvati da Jonas ipak nije takvo čudovište kojim se predstavlja.

Seven_nights_260x420

Seven nights in a Rouge’s Bed, Ann             Campbell (strano izdanje)

Jonas je samotnjak, kojega svaki pogled u ogledalo podsjeća na prokletstvo koje nosi. Negov otac bio je emocionalno osakaćen smrću žene koju je volio i nakon toga jednostavno više nije imao ljubavi ni za koga a ponajviše za dijete koje ga je  podsjećalo na pokojnu suprugu. Skandal koji je uslijedio nakon njene smrti  Jonasa je prikazao kao nezakonito dijete njegovih roditelja i sve  što je trebao naslijediti uključujući i titulu lorda Hillbrooka prešlo je u ruke njegovom bratiću Williamu koji je ujedno i suprug Roberte, Sidoniejine sestre. Nakon teškog incidenta s Williamom u kojem je Jonas zadobio svoje  nesretne ožiljke, Jonasov život se nepovratno promijenio i pretvorio ga u bezobraznog, nepristupačnog, osvetoljubljivog i emocionalno nedostupnog  muškarca.

 Sve dok u njegov dvorac nije ušla Sidonie. Ona je uspjela ono što niti jedna žena prije nje nije uspjela. Polako otopiti srce okorjelom nasilniku.

Upropastit ću te” reče on sumorno.

“Možda ćeš me spasiti. “

Ali Sidonie ima tajnu koju pažljivo čuva. Kada je došla posjed dokumentu koji bi njenoj sestri osigurao život izvan utjecaja njenog muža i njegovog zlostavljanja, Sidonie nije ni pomišljala na Jonasa i njegov život. Ona je jednostavno htjela osigurati miran i tih život za sebe i sestru. Ali sada, znajući koliko se prevarila u Jonasu i kakva je on zapravo divna i draga osoba u koju je nepovratno zaljubljena i koji bi također imao koristi od tog dokumenta , Sidonie se boji priznati svoje otkriće.

Sedam noći_260x420

    Sedam noći u olujnom zamku, A.                Campbell (Neptun)

Hoće li tajna biti prepreka za ostvarenje njihove ljubavi?

Anna Campbell nam donosi nam prvu od tri priče  o trojici prijatelja koje povezuje slična obiteljska situacija – nositelji su plemićkog naslova koji im realno ne pripada jer su začeti u izvanbračnim vezama. Oni su izmučene duše s tragičnom prošlosti , ljudi u potrebi za vrstom iskupljenja i spasenja koje mogu naći samo u rukama njihove prave ljubavi. Upravo u ovom romanu spaja žrtvu zlostavljanja s damom koja bi učinila sve da zaštiti sve koje voli. Nakon njihovog susreta, uloge se mijenjaju a seksualna energija koja se osjeća između njih, pršti na svakoj stranici.

Jonas Merrick je lik koji će se svakom čitatelju svidjeti. U početku, on je povučena, ožiljcima prekrivena zvijer i  dovoljno je pohotan da bi oprostio nečiji dug samo da “žrtvuje” djevojku koja bi se sama žrtvovala za svoju obitelj. Ali ubrzo se pretvara u pravog junaka,  jer pronalazi onu dobrotu duboko zakopanu u sebi. Zbog transformacije koju on prolazi Jonas ne gubi na privlačnosti, štoviše još je privlačniji.

Razgovori, borbe, zavođenje. Emocionalnoj vezi između Jonasa i Sidonie treba tako dugo vremena da se formira i kada se to dogodi ona je toliko krhka, tako osjetljiva da je gotovo nemoguće vjerovati da će se njihov  odnos razviti u nešto bolje, snažnije. Osjećaj  tjeskobe, nesigurnosti, čežnje i nevjerojatne privlačnosti natjerati će svakog čitatelja da zbog toga ostane budan do dugo u noć.

“Sedam noći u olujnom zamku” romantična je priča ispunjena ljubavlju, strašću, nježnošću, oprostom i povjerenjem  koji će pomiješani zajedno  natjerati vas da navijate za Jonas i Sidonie i  da napokon pronađu  sreću koju su zaslužili zajedno!

naklada neptun logo Domaće izdanje: Sedam noći u olujnom zamku, A. Campbell 

Comments

comments

Veliki mi je san osvojiti zgoditak na lotu i otvoriti malu knjižaru gdje bi svoju ljubav prema knjigama dijelila sa malim i velikim čitateljima. Dok se to ne ostvari, uživam u vlastitom kutku koji sam stvorila u domu, ispijajući kavu i čitajući velike količine knjiga koje rado djelim sa svojim prijateljima.
Nema komentara

Odgovori

banner_printonline_s336x280

POPULARNI POSTOVI

Anketa dana

Hoćete li sudjelovati u nagradnoj igri “Književni izazov 2017”

Naša Facebook stranica

Translate

Translate »
Read previous post:
Osinja tvornica, Iain Banks naslovnica
Osinja tvornica – Iain Banks

Impresija Upoznajte Franka Cauldhamea. Ima šesnaest godina i službeno ne postoji. Živi s ocem koji ga je odgojio i samostalno...

Close