Sakupljač očiju, Sebastian Fitzek naslovnica

Sakupljač očiju – Sebastian Fitzek

Impresija

Sakupljač očiju, Sebastian Fitzek naslovnica

Sakupljač očiju, Sebastian Fitzek

Brrrrr…. Kada netko kaže horor, prva asocijacija će gotovo uvijek biti film, ali kada pročitate knjigu Sebastiana Fitzeka Sakupljač očiju, složiti ćete se da i knjiga može biti istinski i potpuni horor. :-)

Radnja je smještena u današnju Njemačku, a knjiga je svojim najvećim dijelom pisana u prvom licu, prenoseći radnju kroz oči glavnog junaka. On je novinar u velikom gradu, uspješno gradi svoju karijeru, ali je znatno manje uspješan u svom privatnom životu. Brak mu je propao, a sve se više ruši i njegov odnos sa osobom do koje mu je ponajviše stalo, a to je njegov sin. Priča je zapravo klasičan krimić. Novinar opsjednuto pokušava uhvatiti serijskog ubojicu, koji na morbidan način otima djecu. Nakon otmice, u kojoj ubojica uvjek ubija majku, počinje stravična igra skrivača. Dijete je sakriveno na tajnom mjestu i preživjeti će samo ukoliko ga otac pronađe u zadanom roku.

Knjiga počinje novom otmicom. Oteti su blizanci, brat i sestra i novinar ih sumanuto pokušava pronaći, pri čemu su mu jedina pomoć njegov redakcijski potrčko i slijepa žena – medij, koja svojim vizijama zapravo priču čini još napetijom, zanimljivijom i strašnijom. Kao i u mnogim krimičima, policija samo otežava novinarovu istragu, jer je za policiju upravo naš junak glavni osumnjičenik.

Kada ste pročitali radnju knjige, vjerojatno ćete pomisliti dvije stvari. Prvo, fabularna linija je izlizana i pomalo predvidiva. Drugo, pa šta je ovdje horor? (Ova druga misao će svakako biti bliža čitaocima koji su ljubitelji skandinavskih trilera i naprosto gutaju sve što izlazi iz pera Nesbo-a, Axl Sunda, Camile Lackberg ili Jussi Adler-Olsena.)

E, pa za obje misli upućujem vam po jednom: … beep – netočan odgovor.

Ne samo da će vas knjiga vjerojatno dobro uplašiti, nego će vas i držati bez daha neobičnim obratima i nepredvidivim situacijama. Pročitajte, neće vam biti žao.

Comments

comments

Nema komentara

Odgovori

banner_printonline_s336x280

POPULARNI POSTOVI

Anketa dana

Hoćete li sudjelovati u nagradnoj igri “Književni izazov 2017”

Naša Facebook stranica

Translate

Translate »
Read previous post:
Osinja tvornica, Iain Banks naslovnica
Osinja tvornica – Iain Banks

Impresija Upoznajte Franka Cauldhamea. Ima šesnaest godina i službeno ne postoji. Živi s ocem koji ga je odgojio i samostalno...

Close