Rakun Raka, Klod Lansad naslovnica

Rakun Raka – Klod Lansad

Impresija

Rakun Raka, Klod Lansad naslovnica

Rakun Raka, Klod Lansad

Imam unuku od pet godina, i kada je kod mene, a ovih dana se boravak produžio na tri nedelje zbog ovčijih boginja, svako veče, i da ponovim svako veče, čitamo slikovnicu Rakun Raka.

Obično zaspi pri kraju, ali neki put je pročitam više puta, pri tom menjajući glas, trudeći se da govorim kao likovi. Knjiga je još iz vremena kada je njena mama bila dete iz 1980. godine je, štampala ju je Partizanska knjiga, biblioteka je nazvana „Vesela družina“ ilustacije su Valiza, prema tekstu Klod Lansada preveo i prepričao Uglješa Krstić. Meni su i tekst i ilustracije predivni, onako dečiji, slatkasti.

Počinje: „Pored šume velike, baš tamo gde protiče potok Ladivodica, žive rakun Rep Šareni i rakunica Čista Njuškica”. “I dobijaju oni troje dece, tri rakunčića. Jedno od njih neće da se kupa i neće da ide u rakunsku školu, to je taj rakun Raka koji sa malim liscem Glišicom pravi mnooooge nevaljaštine…Knjiga ima pouku, Dabar Doca dobija čvorugu, Rakun Raka priznaje grešku i postaje uzorno dete.

Znam da ovo nije savremena slikovnica, moja unuka je voli, pa je meni najomiljenija i ako imam još mnogo drugih slikovnica.

Comments

comments

Nema komentara

Odgovori

banner_printonline_s336x280

POPULARNI POSTOVI

Anketa dana

Hoćete li sudjelovati u nagradnoj igri “Književni izazov 2017”

Naša Facebook stranica

Translate

Translate »
Read previous post:
Osinja tvornica, Iain Banks naslovnica
Osinja tvornica – Iain Banks

Impresija Upoznajte Franka Cauldhamea. Ima šesnaest godina i službeno ne postoji. Živi s ocem koji ga je odgojio i samostalno...

Close