Radikalna ljubav, Jane Ashford naslovnica

Radikalna ljubav – Jane Ashford

Impresija

Radikalna ljubav, Jane Ashford naslovnica

Radikalna ljubav, Jane Ashford

Najdraže mi je kad mogu pročitati knjigu u jednom danu, jednom dahu. Mislim da tako steknem najtočniji dojam o knjizi, a da mi se radnja ne razvodni previše kao što se dešava ako roman čitam danima ili duže, osobito radi li se o kraćem djelu. Roman Radikalna ljubav nema preveliki broj stanica, a i slova su prilično velika, uzmemo li u obzir da ni radnja nije previše zahtjevna, stranice se vrlo brzo čitaju jedna za drugom.

Radikalna ljubav klasičan je povijesni ljubić, jednostavne radnje. Sir Justin Keighley je muškarac od kojeg svi zaziru u visokom društvu zbog njegove bahatosti, arogancije i radikalnih političkih stajališta (on misli da plemići u donošenju zakona trebaju misliti na dobrobit radnika i seljaka). Margaret Mayfield je lijepa, zaštićena i pokorna djevojka, za koju se čini da o ničemu nema vlastito mišljenje. Kad se slučajno nađu u neugodnoj situaciji koju društvo protumači kao kompromitirajuću, njena obitelj inzistira na braku.

Ona bježi od neželjenog braka, a on, iako se također protivi braku, primoran je poći u potragu za odbjeglom djevojkom. Margaret ga slučajno ustrijeli i sad su primorani ostati u malom selu dok njegova rana ne zacijeli. Naravno, oni se upoznaju, zaljube i žive sretno do kraja svog života.

Tema koja se provlači kroz djelo je i tema samootkrivenja i sazrijevanja koja je prikazana kroz lik Margaret. Njoj je bilo potrebno odvajanje od dominantne majke da pronađe svoj glas.

Roman je simpatičan, pomalo staromodan (ali na dobar način) i duhovit. Kad mi je potrebno nešto za opuštanje i zabavu, volim upravo takvu literaturu.

Comments

comments

Nema komentara

Odgovori

banner_printonline_s336x280

POPULARNI POSTOVI

Anketa dana

Hoćete li sudjelovati u nagradnoj igri “Književni izazov 2017”

Naša Facebook stranica

Translate

Translate »
Read previous post:
Osinja tvornica, Iain Banks naslovnica
Osinja tvornica – Iain Banks

Impresija Upoznajte Franka Cauldhamea. Ima šesnaest godina i službeno ne postoji. Živi s ocem koji ga je odgojio i samostalno...

Close