Harper Lee third novel

Pronađen još jedan nastavak romana ‘Ubiti pticu rugalicu’?

Iako roman ´Go Set a Watchman´ tek treba biti rasprodan s polica knjižara, u opasnosti je da ga ne bi potisnuo još jedan, jednako dugo skrivani roman Harper Lee.

Harper Lee portrait

Harper Lee

The Wall Street Journal´ objavio je članak u kojem odvjetnica Harper Lee, Tonja Carter, otkriva kako je rukopis za roman ´Go Set a Watchman´ bio skriven u sefu „ispod hrpe povećeg broja stranica nekog drugog teksta“. Carter tvrdi kako nije pažljivo pročitala te stranice, ali pretpostavlja da bi mogle sadržavati još jednu priču o životu Jean-Louise Fincha.

Radi li se o ranijoj skici za roman ´Go Set a Watchman´ ili ´Ubiti pticu rugalicu´ ili čak, na što ranija prepiska ukazuje, trećoj knjizi kao poveznici ove dvije?

S obzirom na to što Carter kaže, odgovor na ovo pitanje mogli bismo uskoro saznati, nakon što stručnjaci pregledaju i ovjere sve dokumente iz sefa, naravno uz dopuštenje autorice Lee. Ta informacija daje nadu obožavateljima romana ´Ubiti pticu rugalicu´, koji će vrlo brzo “progutati” nastavak ´Go Set a Watchman´.

S obzirom na podvojene recenzije novoobjavljene knjige, možda bi najbolje bilo da se uspostavi kako je dokument nešto manje uznemirujućeg sadržaja, primjerice lista članova reda Iluminata ili mapa za pronalazak Svetog grala.

Comments

comments

Rođen u Sarajevu gdje i danas živim. Volim knjige od najranijeg djetinjstva. Kemičar koji se "gura" u književnost.
Nema komentara

Odgovori

banner_printonline_s336x280

POPULARNI POSTOVI

Anketa dana

Hoćete li sudjelovati u nagradnoj igri “Književni izazov 2017”

Naša Facebook stranica

Translate

Translate »
Read previous post:
Osinja tvornica, Iain Banks naslovnica
Osinja tvornica – Iain Banks

Impresija Upoznajte Franka Cauldhamea. Ima šesnaest godina i službeno ne postoji. Živi s ocem koji ga je odgojio i samostalno...

Close