Korana Serdarević portrait

Promocija knjige Korane Serdarević ‘Nema se što učiniti’

Noć knjige koja se održala proteklog tjedna ponudila je mnogo zanimljivih događaja i provukla velik broj čitatelja u knjižnice.

Istu večer je, uz mnogobrojne promocije diljem zemlje, u knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića održana  promocija zbirke priča ‘Nema se što učiniti’ Korane Serdarević, dobitnice nagrade Ranko Marinković za kratku priču Večernjeg lista. Velik broj posjetitelja ove promocije dokazao je kako prvijenac ove autorice izaziva veliki interes među čitateljima. Uz autoricu, o knjizi su govorili spisateljica i urednica Irena Matijašević te urednik Frakture Seid Serdarević.

“Ovo je dokaz kako se u Hrvatskoj ipak čita”, ocijenila je voditeljica knjižnice Jasna Kovačević.

Promocija Nema se što učiniti Korane Serdarević u knjižnici i čitaonici Bogdan Ogrizović

Promocija ‘Nema se što učiniti’ Korane Serdarević privukla je velik broj posjetitelja

Knjiga ‘Nema se što učiniti’ sastoji se od dvadeset i četiri kratke priče. Već na prvim stranicama ta sintagma savršeno opisuje stanje nacije. Čini se kao da je cijela nacija odustala od svega, pa se nameće pitanje gdje vodi ta letargija i koji je uopće više smisao našeg postojanja. U dvadeset i četiri priče provlači se mnogo malih, ali važnih životnih trenutaka kroz koje se traži neko zrnce optimizma. Ono što autoricu fascinira su prosječni izbori pojedinca koji često može izabrati bolje i više, ali kao da radije odlučuje izabrati zlatnu sredinu, nego boriti se za nešto bolje. Od zagrebačkih stanova do pustih dalmatinskih kuća, od odrastanja do starosti, od ljubavi do zlobe, ove priče zahvaćaju sve nijanse i toplinu života. Bez obzira na to je li riječ o ljubavnim jadima, senilnosti, sitnim podmetanjima, odnosima između ljubavnika, majke i kćeri, brata i sestre, sve priče u zbirci ‘Nema se što učiniti karakterizira pamtljiva, gotovo filmska atmosfera u kojoj se točno i precizno, a opet nježno ocrtava često mučna stvarnost.

Comments

comments

Nema komentara

Odgovori

banner_printonline_s336x280

POPULARNI POSTOVI

Anketa dana

Hoćete li sudjelovati u nagradnoj igri “Književni izazov 2017”

Naša Facebook stranica

Translate

Translate »
Read previous post:
Osinja tvornica, Iain Banks naslovnica
Osinja tvornica – Iain Banks

Impresija Upoznajte Franka Cauldhamea. Ima šesnaest godina i službeno ne postoji. Živi s ocem koji ga je odgojio i samostalno...

Close