Prognanici, Hedwig Courths-Mahler naslovnica

Prognanici – Hedwig Courths-Mahler

Impresija

Prognanici, Hedwig Courths-Mahler naslovnica

Prognanici, Hedwig Courths-Mahler

Knjiga koju ću predstaviti za kategoriju “Ljubavni roman” jeste ona koju bi vam preporučili i vaši stariji članovi porodice.

Pisana je 1926. godine i vjerovatno zato ne obiluje današnjim temama ili jezikom autora kao što je Daniela Steel. Knjiga prati dva para Stefana i Danielu, te Bussoa i Kathy i njihov put do međusobnog razumijevanja i ljubavi. Dodamo li tome italijanskog markiza/lopova i ćudljivu rusku groficu Katharinu Smolenski imamo priču, koja će nas uprkos jednostavnom njemačkom načinu pripovijedanja držati zaokupljenima bar nekoliko sati.

Ovu knjigu sam izabrala jer bih voljela da čitatelji u moru današnjih ljubavnih romana koji idu na isti kalup, izaberu stariju knjigu koja će ih ugodno iznenaditi. Knjiga mi se dopala i zbog jednostavnosti kojom odlikuje ali i jer nema toliko napetih situacija,te je jedna od onih knjiga koje možemo čitati pred spavanje. Slobodno ju možete pokloniti ili posuditi članovima porodice koji su konzervativniji jer knjiga, osim što obiluje divnim poukama, također i u širokom luku zaobilazi poroke današnjice.

Comments

comments

Nema komentara

Odgovori

banner_printonline_s336x280

POPULARNI POSTOVI

Anketa dana

Hoćete li sudjelovati u nagradnoj igri “Književni izazov 2017”

Naša Facebook stranica

Translate

Translate »
Read previous post:
Osinja tvornica, Iain Banks naslovnica
Osinja tvornica – Iain Banks

Impresija Upoznajte Franka Cauldhamea. Ima šesnaest godina i službeno ne postoji. Živi s ocem koji ga je odgojio i samostalno...

Close