Prodavnica sarija, Rupa Bažva naslovnica

Prodavnica sarija – Rupa Bažva

Impresija

Prodavnica sarija, Rupa Bažva naslovnica

Prodavnica sarija, Rupa Bažva

Rupa Bažva… Indijsko ime, meni nepoznato. Svedene, neupadljive korice. Pa, zašto da ne?

Toliko imena, ličnosti, pojmova, pogled nesvesno pada ka dnu stranice u potrazi za fusnotama. Poglavlje po poglavlje, autorka me potpuno uvukla u svoje delo.

Život siromašnog Ramčanda, njegov posao, prijatelji, i uopšte svakodnevnica. Potom slede sudbije njegovih kolega i njihovih žena. Sudbine o kojima svi pričaju, ali ih niko ne poznaje. Tužne sudbine čiju istinu niko ne želi da upozna. Sasvim suprotno, Bažva nas uvodi u domove članova visokog društva. Uvodi nas u njihove razgovore, ciljeve, “brige”. Daje nam celokupnu sliku kontrasta na najjupadljiviji način.

Knjiga mi se veoma dopala, prijemčivo štivo lako za čitanje, a ipak nosi dozu težine u sebi. Ne, nisam bila nasmejana pri njenom završetku. Ostavila je ukus gorčine u mojim ustima. Baš zbog realnosti koju pruža. Ovo nije jedna od knjiga u kojoj se problemi rešavaju, u kojoj su na kraju svi srećni i ispunjeni. Ovo je knjiga koja predstavlja život u stvarnom svetlu – postoje oni iznad, ali i ispod tebe. Nekima ćeš pozavideti, na neke se sažaliti. Slušaćeš priče, ali nećeš upoznati istinu. A naposletku, nakon svega što otkriješ, ti si samo ti, vodič svog života, nemoćan da izmeniš svet. Jer “svaka medalja ima dve strane, a možda i više”

Jedno od manje poznatih, ali ne i manje vrednih dela. Za svaku preporuku!

Comments

comments

Nema komentara

Odgovori

banner_printonline_s336x280

POPULARNI POSTOVI

Anketa dana

Hoćete li sudjelovati u nagradnoj igri “Književni izazov 2017”

Naša Facebook stranica

Translate

Translate »
Read previous post:
Osinja tvornica, Iain Banks naslovnica
Osinja tvornica – Iain Banks

Impresija Upoznajte Franka Cauldhamea. Ima šesnaest godina i službeno ne postoji. Živi s ocem koji ga je odgojio i samostalno...

Close