upoznaj zagreb promocija crna kraljica

Predstavljena knjiga Upoznaj Zagreb

Upoznaj Zagreb – vodič kroz hrvatsku metropolu

 

Naklada Nika predstavila je knjigu Upoznaj Zagreb, jedinstven vodič kroz glavni grad Hrvatske namijenjen cijeloj obitelji.

Knjiga Upoznaj Zagreb (recenziju pročitajte ovdje) vodič je kroz hrvatsku metropolu prilagođen novim generacijama školaraca, ali i njihovim roditeljima i učiteljima te svima drugima koji žele bolje upoznati Zagreb. Autorica Vesna Stričević u pripremi knjige otkrila je mnoštvo slabije poznatih detalja iz povijesti Zagreba.

Upoznaj Zagreb, Vesna Stričević naklada nika naslovnica

Upoznaj Zagreb, Vesna Stričević

“O Zagrebu postoji čitav niz romana, knjiga i vodiča, ali je malo knjiga koje opisuju grad u cjelini. Zato smo poželjeli napisati veselu i zabavnu knjigu koja bi govorila o povijesti Zagreba te njegovim znamenitostima, ali i zanimljivostima iz života grada. Knjiga donosi mnoštvo korisnih informacija koje su popraćene s lako pamtljivim, ali mnogim Zagrepčanima nepoznatim sličicama o njihovim davnim sugrađanima. Kako bismo čitatelje potaknuli i na stvarni obilazak grada, u knjizi se mogu pronaći i informacije o kreativnim radionicama u muzejima, predstavama u dječjim kazalištima i ostalim za djecu važnijim događajima u Zagrebu”, kazala je autorica knjige Vesna Stričević.

Među posebno zanimljivim crticama iz zagrebačke prošlosti su one o proganjanju prvog balona koji se vinuo u nebo iznad grada, prvom zagrebačkom slastičaru te asteroidu nazvanom po hrvatskoj prijestolnici.

Kako bi se sadržaj knjige što kvalitetnije približio novim generacijama školaraca, knjiga je oplemenjena duhovitim ilustracijama i atraktivnim zemljovidima koje potpisuju Gordana Ivković i Mirela Ivanković Bielen.

Osim u obiteljskim knjižnicama knjiga Upoznaj Zagreb svoje mjesto pronalazi i u rukama prosvjetnih djelatnika koji povijest i umjetnost Zagreba učenicima žele približiti na što živopisniji način.

Stil kojim je knjiga pisana bit će zanimljiv čitateljima svih generacija, a mnogobrojne zanimljivosti osiguravaju mnogo novog znanja, ali i dobru zabavu svima koji će knjigu pročitati „od korica do korica“. S obzirom na količinu informacija koje knjiga nudi, Upoznaj Zagreb, sigurni smo, postat će i često citirano mjesto za potragu podataka o Zagrebu, kad su u pitanju školske zadaće i eseji.

Iako je trenutno u prodaji samo hrvatska verzija Upoznaj Zagreb, u razgovoru s nakladnikom doznali smo kako je u pripremi prvo verzija na engleskom jeziku, a nakon toga će se razmišljati i o verzijama na dodatnim stranim jezicima – pohvale vrijedan podatak kojeg svakako vrijedi istaknuti.

Comments

comments

Sve je počelo s nekoliko tekstova o pročitanim knjigama, sad već davne 2013. g.
Nema komentara

Odgovori

banner_printonline_s336x280

POPULARNI POSTOVI

Anketa dana

Hoćete li sudjelovati u nagradnoj igri “Književni izazov 2017”

Naša Facebook stranica

Translate

Translate »
Read previous post:
Osinja tvornica, Iain Banks naslovnica
Osinja tvornica – Iain Banks

Impresija Upoznajte Franka Cauldhamea. Ima šesnaest godina i službeno ne postoji. Živi s ocem koji ga je odgojio i samostalno...

Close