Poziv pjesniku

Poziv pjesniku

Časopis “Poezija” – projekat mladih magistara i studenata književnosti

 

Časopis “Poezija” projekat je mladih magistara i studenata književnosti, koji se realizira uz suradnju sa Udruženjem „Anpu“. Osnovni cilj časopisa je promoviranje poezije mladih ljudi koji pišu na bosanskom, hrvatskom, srpskom ili crnogorskom jeziku.

Pored toga, časopis inkorporira i druge vrste umjetnosti: strip, dizajn, fotografiju, muziku i dr., te na taj način otvara prostor mladim ljudima, s ciljem prezentiranja njihovog rada na lokalnoj, ali i regionalnoj, pa i svjetskoj kulturnoumjetničkoj sceni.

Nizom promocija umjetnost želimo dovesti na mjesta na kojima se ona, nažalost, rijetko pojavljuje, te se na taj način želimo izboriti da našu riječ, sliku, zvuk vide i čuju i oni koji se ne kreću unutar akademskih i kulturnoumjetničkih krugova.

Izborom malog broja pjesama, kao i skromnim formatom časopisa želimo skrenuti pažnju naših sugrađana na umjetnost; želimo omogućiti da se i u toku pauze za kafu može pročitati nekoliko pjesama ili da se, pak, mogu pogledati fotografije objavljene u časopisu, čime se nadamo da ćemo na taj način zainteresirati naše sugrađane za umjetnost u cijelosti.

Ukoliko imate pjesmu u koju vjerujete ili želite doprinijeti našoj kulturnoumjetničkoj sceni nekom drugom vrstom umjetnosti, ukoliko ste raspoloženi za suradnju, prijedloge i sugestije, pišite nam na e-mail adresu casopispoezija@gmail.com.

Više informacija pronađite ovdje http://poezija-casopis.rhcloud.com/

 

Poziv pjesniku banner

 

Udruženje “Anpu” bavi se različitim aktivnostima koje okupljaju mlade ljude, a s ciljem pozitivnog učinka na razvoj savremenog društva.

Udruženje mladim ljudima daje priliku da stječu radno iskustvo i učestvuju u kreiranju budućnosti kakvom je oni vide, i to kroz osnivanje časopisa, organiziranje konferencija, promociju sporta i druge aktivnosti.

Stoga, ako imate ideju ili projekat, a potrebna Vam je pomoć u realizaciji, ili Vam je, pak, potrebno pravno lice koje će stajati iza projekta, vrata našeg Udruženja su Vam uvijek otvorena, i to bez bilo kakvog oblika naknade.

Comments

comments

Rođen u Sarajevu gdje i danas živim. Volim knjige od najranijeg djetinjstva. Kemičar koji se "gura" u književnost.
Nema komentara

Odgovori

banner_printonline_s336x280

POPULARNI POSTOVI

Anketa dana

Hoćete li sudjelovati u nagradnoj igri “Književni izazov 2017”

Naša Facebook stranica

Translate

Translate »
Read previous post:
Osinja tvornica, Iain Banks naslovnica
Osinja tvornica – Iain Banks

Impresija Upoznajte Franka Cauldhamea. Ima šesnaest godina i službeno ne postoji. Živi s ocem koji ga je odgojio i samostalno...

Close