Ponoćni poljubac, Anna Campbell neptun naslovnica

Ponoćni poljubac, Anna Campbell

Ponoćni poljubac – osim ljubavne radnje, iznimno intrigantan, pomalo mračan i odlično psihološki razrađen roman

 

(Drugi roman iz serijala Sinovi grijeha)

 

Ponoćni poljubac, Anna Campbell neptun naslovnica

Ponoćni poljubac, Anna Campbell

Genevieve je župnikova kći, nimalo svjesna svoje ljepote i nosića stalno gurnutog u knjige – prava mala knjiška moljčica i briljantna znanstvenica predana radovima koje piše za oca i potpisuje ih njegovim imenom. Potpuno u sjeni oca, teži zahvali i prihvaćanju, a potajno istražuje povijest Harmsworthovog dragulja koji je dobila u nasljedstvo. Dragulj je nadasve jako tražen, pogotovo od sir Richarda Harmswortha koji smatra kako bi tim draguljem mogao dokazati svoje pravo na nasljedstvo, iako je nezakoniti sin. Genevieve nikako ne želi prodati dragulj i čuva ga kao najveće blago, ali Richard ima plan.

Nakon što je Richard na pomalo podmukao način saznao kako je dragulj stvarno u posjedu obitelji Barret, on odluči zavesti mladu Genevieve kako bi se domogao dragulja, pa u obitelj Barret dolazi kao student koji želi učiti povijest od Genevievenog oca. Nitko ne sluti da je mladi gospodin Evans zapravo sir Richard, ali mnoge su sumnje bačene na njega nakon što se na župnome dvoru dogodi niz provala i sve upućuje na to kako lopovi traže upravo dragulj.

Na dvoru je i Lord Neville koji je sponzor gospodinu Barretu, svojski zainteresiran za udaju s Genevieve. Njegova se zainteresiranost povećava nakon što sazna za dragulj, ali Genevieve svaki puta odbija njegovu prosidbu – što zbog toga jer je, kako kaže, prestar za nju, što zbog toga jer joj srce nekako naglo zatitra kad se nađe u blizini gospodina Evansa. Uz brojne spletke i laži, Genevieve i gospodin Evans upuštaju se u romantičnu pustolovinu popraćenu brojnim tajnama. Nitko tu nije bez grijeha, gospodin Evans otkrije Genevievinu tajnu, ali i ona zna jednu njegovu. Što će se dogoditi nakon što Genevieve sazna da je gospodin Evans zapravo sir Richard? Hoće li mu oprostiti sve te laži ili će ga zauvijek potjerati sa dvora? Hoće li Lord Neville olako odustati od Genevieve i dragulja kad sazna da Richard i Genevieve imaju aferu? Ajme što će se dogoditi sa tim draguljem koji je svima pomutio razum?

A Rake's Midnight Kiss (Sons of Sin #2), Anna Campbell cover

A Rake’s Midnight Kiss (Sons of Sin #2), Anna Campbell

Ponoćni poljubac Anne Campbell, vrlo je senzualan i romantičan roman, popraćen brojnim erotskim scenama u divnoj kombinaciji sa snažnom pričom o obiteljskim problemima i tajnama. Kako Richard ne zna tko mu je pravi otac, cijela ova priča ima neku dublju poantu oko istraživanja te povijesti, a kad napokon sazna cijelu istinu, bujica emocija ponovno će spojiti majku i sina dajući obitelji novo značenje. Roman je ovo gdje laži postaju dio svakodnevice, a kad je vrijeme da se sazna istina, tada do izražaja dolaze prave vrijednosti, pa ljubav i poštovanje ruše sve granice i predrasude. Dok Genevieve teži jedino biti voljena od strane oca, te pritom vješto odbija i samu pomisao na brak, Richard je razvratnik, ali s istim problemom traženja ljubavi u obiteljskim odnosima. I tako će jedna znanstvenica i općepoznati nezakoniti sin prkositi tračevima i sudbini, te pronaći svoj put prema sreći.

Kako bi radnja bila zanimljivija i napetija, autorica cijelu situaciju oko ljubavne priče i dragulja zapapri sa ponekom otmicom koja izmiče kontroli, dodaje dva muškarca koji snage odmjere šakama i sve upotpuni prijetnjama smrću koje završavaju na posve neočekivan način. Ucjene su sastavni dio lova na dragulj, samo je pitanje tko će biti vještiji u postavljanju zahtjeva. Bez obzira na ljubavnu radnju, ovaj je roman iznimno intrigantan, na trenutke pomalo mračan i odlično psihološki razrađen. Ukratko, prava poslastica.

Comments

comments

Tko je Sandra? Hmm… mislim da neću pogriješiti ako kažem kako sam ovisnica o knjigama i „moram“ ih kupiti čim ih vidim, bilo koju, samo je važno da je imam odmah na polici. Velika mi je strast čitanje i od knjiga se teško odvajam jer su mi sve nekako prirasle srcu. Amatersko pisanje recenzija i osvrta počelo je upravo iz one teze kako žene na svaku situaciju imaju neki komentar, pa, eto, tako i ja za svaku pročitanu knjigu moram nešto reći, odnosno napisati kako bi mi srce bilo na mjestu. Mnogi me znaju pa o godinama neću pisati, recimo samo da sam jako mlada u duši i volim sve što vole mladi (hahahaha). Usput da napomenem, čisto reda radi, i da pišem priče i romane od kojih su neki samo za moje oči, dok drugi čekaju da budu objavljeni. Sve u svemu dani su mi ispunjeni knjigama, a to je sasvim dovoljno da budem sretna.
Nema komentara

Odgovori

banner_printonline_s336x280

POPULARNI POSTOVI

Anketa dana

Hoćete li sudjelovati u nagradnoj igri “Književni izazov 2017”

Naša Facebook stranica

Translate

Translate »
Read previous post:
Osinja tvornica, Iain Banks naslovnica
Osinja tvornica – Iain Banks

Impresija Upoznajte Franka Cauldhamea. Ima šesnaest godina i službeno ne postoji. Živi s ocem koji ga je odgojio i samostalno...

Close