Pola žutog sunca, Čimamanda Ngozi Adiči naslovnica

Pola žutog sunca – Čimamanda Ngozi Adiči

Impresija

Pola žutog sunca, Čimamanda Ngozi Adiči naslovnica

Pola žutog sunca, Čimamanda Ngozi Adiči

U svakom trenutku od kada postoji i beleži se civilizacija, neko umire od gladi, negde nema vode za piće, besni građanski rat, neki razulareni vojnici maltretiraju konobaricu a zatim je siluju, neka žena godinama ne može da zatrudni, neko oprašta prevaru, neko beži u alkoholizam, neko uspeva da preživi iako ga prati neverovatno mnogo nesreće, neko piše o događajima oko sebe, neko se moli…

Deca se igraju, ljudi uzgajaju biljke i čuvaju životinje, kuvaju. Neko jednostavno voli i voljen je, ima iskrenog prijatelja, sanja.

Radne, klasne i rodne podele. Muke izbeglica, razne bolesti, vaške, bombardovanje, bežanje u skloništa… Svaka nesreća je teška, ali nesreća smeštena u Afriku je ipak najteža. Bijafra je simbol gladi i sramote međunarodne zajednice u 20. veku.

Negde se isto dešava i danas. Uvek bilo i biće. Vredi pročitati ovaj roman. Nekoliko izgrađenih glavnih likova. Običan svet, takozvana srednja klasa i njihova borba za opstanak tokom strašnih godina građanskog rata u Nigeriji 1967-1970.

Zasluženo nagrađen roman Orindž nagradom.

Comments

comments

Nema komentara

Odgovori

banner_printonline_s336x280

POPULARNI POSTOVI

Anketa dana

Hoćete li sudjelovati u nagradnoj igri “Književni izazov 2017”

Naša Facebook stranica

Translate

Translate »
Read previous post:
Osinja tvornica, Iain Banks naslovnica
Osinja tvornica – Iain Banks

Impresija Upoznajte Franka Cauldhamea. Ima šesnaest godina i službeno ne postoji. Živi s ocem koji ga je odgojio i samostalno...

Close