Pepeljuge, Kristina Ohlsson naslovnica

Pepeljuge – Kristina Ohlsson

Impresija

Pepeljuge, Kristina Ohlsson naslovnica

Pepeljuge, Kristina Ohlsson

Radnja počinje nestankom šetogodišnje djevojčice iz vlaka tijekom srpnja. Njezina majka je stala na prijašnjoj stanici obaviti telefonski poziv i nije zamijetila da je vlak krenuo. Uspjela je kontaktirati osoblje vlaka da pripaze na djevojčicu dok ona ne dođe na slijedeću stanicu u Stockholm, no po dolasku na postaju djevojčice nigdje nema. Slučaj preuzima inspektor Alex Recht sa svojim timom i pridruženom kriminalisticom Fredrikom Bergman.

Ovu knjigu sam kupila prije tri mjeseca i stalno sam je izbjegavala zbog teme. Općenito nije ugodno čitati o tim ružnim scenama ubojstava, a kamoli kad su djeca u pitanju. Zbog toga nisam znala što očekivati i kad sam je konačno uzela u ruke progutala sam je u trenu. Radnja je zanimljiva, detalji su dobro opisani; vukla me stalno s jedne stranice na drugu da vidim što će se dogoditi. S obzirom na iskustvo autorice – rad u švedskoj policiji i u švedskom Ministarstvu vanjskih poslova primjeti se da je drukčijim „tonom“ pisano nego kad je samo obavljeno istraživanje.

Jedino možda mi je malo zasmetalo što je kraj nekako prebrzo došao i ta posljednja akcija šturo opisana s obzirom na detalje i razrađenu temu tijekom cijele radnje.

Comments

comments

Nema komentara

Odgovori

banner_printonline_s336x280

POPULARNI POSTOVI

Anketa dana

Hoćete li sudjelovati u nagradnoj igri “Književni izazov 2017”

Naša Facebook stranica

Translate

Translate »
Read previous post:
Osinja tvornica, Iain Banks naslovnica
Osinja tvornica – Iain Banks

Impresija Upoznajte Franka Cauldhamea. Ima šesnaest godina i službeno ne postoji. Živi s ocem koji ga je odgojio i samostalno...

Close