Pavao Pavličić osvojio nagradu za najbolje prozno djelo godine

Nagradu “Josip i Ivan Kozarac” za najbolje prozno djelo u 2015. godini osvojio je Pavao Pavličić za najnoviji kriminalistički roman “Tri petka u travnju”.

 

Tri petka u travnju, Pavao Pavličić naslovnica

Tri petka u travnju, Pavao Pavličić

Roman je objavljen u izdanju izdavača Mozaik knjiga u biblioteci “Balkan noir” posvećenoj domaćoj i regionalnoj kriminalističkoj književnosti, pokrenutoj od strane novinskog izdanja 24 sata u suradnji s najvećim hrvatskim izdavačima.

Najavljen kao “napeti kriminalistički roman brzog ritma i naglih preokreta u kojem se prepliću ljubav, ljubomora, sućut i mržnja”, roman “Tri petka u travnju” ponovno u središte priče stavlja dobro poznatog Pavličićeva junaka Ivu Remetina, novinara crne kronike koji uspješno rješava zamršene zločine. No, za razliku od prijašnjih krimića, u njemu novinar Remetin slučaj ne rješava u Zagrebu, već u Osijeku.

Pavao Pavličić, rođen je 1946. u Vukovaru. Istaknuti je hrvatski književnik, prevoditelj, scenarist i akademik, poznat po pisanju kriminalističkih romana za djecu i odrasle. Zanimljivo je kako je nagradu “Josip i Ivan Kozarac” dobio i prije 19 godina, ali za životno djelo.

Ove godine, nagrada za životno djelo pripala je akademiku Krešimiru Nemecu, a među nagrađenima su i Tanja Belobrajdić, u kategoriji prvijenca za roman “Crni kaput”, te Sanja Jukić, u kategoriji znanstvenog djela za knjigu “Medijska lica subjekta”.

Nagrada će biti uručena u petak 23.10. na Danima Josipa i Ivana Kozarca u Vinkovcima, događanju koji se u spomen na dvojicu vinkovačkih i slavonskih književnika tradicionalno održava već 21 godinu zaredom.

Comments

comments

Sve je počelo s nekoliko tekstova o pročitanim knjigama, sad već davne 2013. g.
Nema komentara

Odgovori

banner_printonline_s336x280

POPULARNI POSTOVI

Anketa dana

Hoćete li sudjelovati u nagradnoj igri “Književni izazov 2017”

Naša Facebook stranica

Translate

Translate »
Read previous post:
Osinja tvornica, Iain Banks naslovnica
Osinja tvornica – Iain Banks

Impresija Upoznajte Franka Cauldhamea. Ima šesnaest godina i službeno ne postoji. Živi s ocem koji ga je odgojio i samostalno...

Close