Par iz susjedstva, Shari Lapena naslovnica

Par iz susjedstva – Shari Lapena

Impresija

Par iz susjedstva, Shari Lapena naslovnica

Par iz susjedstva, Shari Lapena

Da me netko prije 5 ili 10 godina pitao koja me knjiga uplašila, najvjerojatnije bi moj odgovor bio naslov nekog horora Stephena Kinga. Ali horori su fikcija, a knjige koje me danas plaše su one koje govore kako ne poznajemo ljude oko sebe, kako nikome ne možemo vjerovati, a vrlo su vjerojatne. Ruku na srce, što je vjerojatnije, vanzemaljac ili demon koji nam želi zaposjesti tijelo ili netko blizak nama tko nas želi uništiti? Posljednjih nekoliko mjeseci čitala sam nekoliko takvih naslova, sve redom izvrsnih psiholoških trilera, a posljednji je Par iz susjedstva.

Ima li za roditelje išta gore od nestanka djeteta? Da nema, saznat će mladi bračni par Conti kad se vrati s večere kod susjeda i shvati da je njihova šestomjesečna kći Cora nestala. Svi su osumnjičeni, čak ni majka nije sigurna nije li naudila svom djetetu. Ne zna se je li Cora živa ni gdje je. Otkrivaju se obiteljske tajne i zamjeranja, tajne iz prošlosti ponovno se bude.

Ono što je obično glavna odlika takvih romana nije ni ovdje iznimka, a to je šokantan kraj. Sve se mijenja i završetak jedne priče zapravo bi mogao biti početak nove, potpuno drugačije.

Comments

comments

Nema komentara

Odgovori

banner_printonline_s336x280

POPULARNI POSTOVI

Anketa dana

Hoćete li sudjelovati u nagradnoj igri “Književni izazov 2017”

Naša Facebook stranica

Translate

Translate »
Read previous post:
Osinja tvornica, Iain Banks naslovnica
Osinja tvornica – Iain Banks

Impresija Upoznajte Franka Cauldhamea. Ima šesnaest godina i službeno ne postoji. Živi s ocem koji ga je odgojio i samostalno...

Close