Pad anđela, Susan Ee naslovnica

Pad anđela – Susan Ee

Impresija

Pad anđela, Susan Ee naslovnica

Pad anđela, Susan Ee

Fantasy definitivno nije žanr koji volim i čitam. Zapravo, usprkos bujanju različitih tema, motiva i autora, ja jednostavno već dugo u njemu ne nalazim nešto što bi mi se dopalo. Sve što mi padne pod ruku, odmah u startu pokušavam usporediti sa Tolkienom i hobitima. I onda ispada kao da uspoređuješ Yugo45 i Mercedes CLA klase.

Ipak, pratim dešavanja krajičkom oka, tako da sam shvatio da su sada u modi anđeli. Očito su se istrošili čarobnjaci i vještice, vampiri i vukodlaci, te zmajevi i ostala čudesna bića. Tako mi je u ruke pala i knjiga Pad anđela, još jedna postapokaliptična priča smještena na Zemlju. Anđeli (koji su došli tko zna odakle i tko zna zašto) su napali Zemlju, poharali je, i uništili. No to im očito nije dovoljno, pa se još bore i između sebe.

Glavna junjakinja je ljudska kćer Penryn , koja ima sedamnaest godina, i bila bi tipična teenagerica, da nema ludu majku opsjednutu demonima, te paraliziranu mlađu sestru, koju odmah na početku knjige otimaju zli anđeli. No Penryn odmah pronalazi pomoć, dobrog anđela Raffu, kojem su zli anđeli odrezali njegova moćna bijela krila. Penryn i Raffo se udružuju, te zajedno putuju. Penryn želi spasiti svoju sestricu, a Raffo se nada da će mu prišiti nazad njegova lijepa krila. U pitanju je početak (još jednog) serijala namjenjenog prvenstveno adolescentima.

Ovaj Yugo 45 ima vrlo malo dodatne opreme. Priča je tanka i prilično zbrkana. Ništa ne znamo, a kroz prvu knjigu ništa nećemo ni saznati. Ni zašto su anđeli uništili Zemlju, ni što žele, ni zašto napadaju ljude, ni zašto se bore međusobno. Zabranjena ljubav između djevojke i anđela se tek razvija, tako da nemamo niti ljubavnu priču. Cijela je knjiga uglavnom upoznavanje s likovima (kako ljudima tako i anđelima) i priprema za iduće knjige serijala.

Najsvjetlija točka knjige su duhoviti i iskričavi dijalozi kojima se međusobno peckaju Penryn i Raffo, no to nije dovoljno da poželim pročitati i nastavke.

Comments

comments

Nema komentara

Odgovori

banner_printonline_s336x280

POPULARNI POSTOVI

Anketa dana

Hoćete li sudjelovati u nagradnoj igri “Književni izazov 2017”

Naša Facebook stranica

Translate

Translate »
Read previous post:
Osinja tvornica, Iain Banks naslovnica
Osinja tvornica – Iain Banks

Impresija Upoznajte Franka Cauldhamea. Ima šesnaest godina i službeno ne postoji. Živi s ocem koji ga je odgojio i samostalno...

Close