Osinja tvornica, Iain Banks naslovnica

Osinja tvornica – Iain Banks

Impresija

Osinja tvornica, Iain Banks naslovnica

Osinja tvornica, Iain Banks

Upoznajte Franka Cauldhamea. Ima šesnaest godina i službeno ne postoji. Živi s ocem koji ga je odgojio i samostalno obrazovao. Iako ima tek šesnaest godina, počinio je već tri ubojstva i nitko ga nikad nije otkrio.

Dane provodi mučeći i ubijajući manje životinje i lutajući po otoku na kojem živi pritom stvarajući neki svoj svijet. Njegov otac nikad se nije oporavio od odlaska Frankove majke i taj ga je događaj obilježio kao i Frankovu budućnost. Stariji brat Eric je trenutno pobjegao iz duševne klinike u kojoj je smješten prilikom gubitka razuma zbog nesretnog događaja u bolnici gdje je radio. Otišao je iz bolnice, nije se nikad oporavio i počeo je spaljivati pse po otoku i plašiti djecu.

Knjiga je pisana u prvome licu, skoro kao dnevnik/ispovijed Franka. Grozno je bilo koliko nasilja i smrti i groznih scena se opisuje u knjizi, a onaj Ericov tragičan događaj u bolnici će mi malo duže nažalost ostati u glavi. Nešto ovakvo sigurno nisam očekivala i ne postoji osoba kojoj bi ovo preporučila.

Ovo je debitantski roman Iaina Banksa napisan prije više od trideset godina. Pisao je beletristiku i SF romane, a neke su čak i ekranizirane. Umro je 2013. godine zbog bolesti.

Comments

comments

Nema komentara

Odgovori

banner_printonline_s336x280

POPULARNI POSTOVI

Anketa dana

Hoćete li sudjelovati u nagradnoj igri “Književni izazov 2017”

Naša Facebook stranica

Translate

Translate »
Read previous post:
Osinja tvornica, Iain Banks naslovnica
Osinja tvornica – Iain Banks

Impresija Upoznajte Franka Cauldhamea. Ima šesnaest godina i službeno ne postoji. Živi s ocem koji ga je odgojio i samostalno...

Close