Ono što nas ne ubije, David Lagerkranc naslovnica

Ono što nas ne ubije – David Lagerkranc

Impresija

Ono što nas ne ubije, David Lagerkranc naslovnica

Ono što nas ne ubije, David Lagerkranc

Trilere ne čitam. Nekako mi ne idu. Uvek volim da pogledam film, ali knjigu baš retko kad. Ova mi je posebno preporučena kao četvrti nastavak Milenijum sage. Švedska filmska trilogija je odlična i odavno sam odgledala sva tri filma. Pisac Stig Lašon je u međuvremenu pokojni, ali je David Lagerkranc napisao nastavak jer glavni lik Lizbet Salander nije još završila svoju misiju. Pogledaću film kada se pojavi, naravno, ali to je već poznata šema po kojoj su mi svi trileri slični i iz tog razloga ih ne čitam.

Glavni pozitivac juri glavnog negativca, tako što mora usput da prekrši zakon više puta, pa policija juri i jednog i drugog. Policija stalno kasni, uvek su joj za korak ispred, najčešće zbog izdajnika u redovima. Ugledni građanin, najčešće naučnik koji je na pragu velikog otkrića je ubijen. Glavni nalogodavac je vlasnik korporacije koja raspolaže ogromnim novcem i ima ugled i moć zahvaljujući novcu. Tu je i običan mali čovek, u ovom slučaju novinar, koji se bori da sve to izađe na videlo.

Preporučujem ovu knjigu onima koji vole trilere. Verujem da će biti i petog nastavka, pošto Lizbet Salander nije završila priču sa zlom sestrom.

Comments

comments

Nema komentara

Odgovori

banner_printonline_s336x280

POPULARNI POSTOVI

Anketa dana

Hoćete li sudjelovati u nagradnoj igri “Književni izazov 2017”

Naša Facebook stranica

Translate

Translate »
Read previous post:
Osinja tvornica, Iain Banks naslovnica
Osinja tvornica – Iain Banks

Impresija Upoznajte Franka Cauldhamea. Ima šesnaest godina i službeno ne postoji. Živi s ocem koji ga je odgojio i samostalno...

Close