Olovni ponedjeljak, Nicci French naslovnica

Olovni ponedjeljak – Nicci French

Impresija

Olovni ponedjeljak, Nicci French naslovnica

Olovni ponedjeljak, Nicci French

Knjiga Olovni ponedjeljak prvi je u nizu trilera po danima spisateljskog para Nicci French. Olovni ponedjeljak slijede: Iščezli utorak, Fatalna srijeda, Djeca četvrtka i Sjećanje na petak.

U početku nas knjiga vodi u 1987. g. i prikazuje priču o dvije sestre Rosie i Joanne. Joanne jednog dana nepažnjom sestre Rosie koja je otišla kupiti slatkiše po povratku iz škole ,a ne gledavši na mladu sestru, netragom nestaje.

2009. g. – Priča prikazuje život psihologinje Friede Klein te njezin posao i rad sa pacijentima i privatan život. Prikazuje i život Alana Dekkera koji ima problema te zbog njih posjećuje psihologa, a jedan od psihologa koji će mu biti dodijeljeni biti će upravo Frieda. Uskoro se događa druga tragedija. Netragom nestaje tajanstveni crvenokosi dječak Matthew Farraday čudnom slučajnošću, kao i Joanna pred prodavaonicom slatkiša. Alan Dekker Friedi povjerava tajnu o svom djetinjstvu i odrastanju, a uskoro se otkrivaju mnoge velike tajne. Što se dogodilo Joanni, a što Matthewu? Ima li ova priča sretan kraj ostaje vidjeti.

Za razliku od mnoštva trilera koje sam pročitao ovaj me nije oduševio. Sama glavna radnja je izostavljena, a prednost je data nečem drugom. Ipak, daje mnogo preokreta i navodi čitatelja na razmišljanje i zbog toga knjigu preporučam ostalima.

Comments

comments

Nema komentara

Odgovori

banner_printonline_s336x280

POPULARNI POSTOVI

Anketa dana

Hoćete li sudjelovati u nagradnoj igri “Književni izazov 2017”

Naša Facebook stranica

Translate

Translate »
Read previous post:
U vodu, Paula Hawkins naslovnica
U vodu – Paula Hawkins

Impresija Malen gradić Beckford kroz koji prolazi rijeka. Rijeka u kojoj godinama umiru žene. Posljednja koja je umrla u toj...

Close