Odiseja, Homer naslovnica

Odiseja – Homer

Impresija

Odiseja, Homer naslovnica

Odiseja, Homer

Priču o Odiseju svi već jako dobro znamo, izgubljeni mornar i pustolov nakon Trojanskog rata se zaputio na put no bogovi prema njemu nisu imali milosti te nije dugih 7 godina pronalazio puta kući i voljenoj ženi Penelopi i sinu Telemahu. Ovu knjigu sam uvrstio u kategoriju knjiga gdje se pojavljuje lik iz mitologije. U knjizi se pojavljuje više grčkih bogova: Kron, Zeus, Posejdon i Atena. Glavnu ulogu u knjizi ima upravo božica Atena. Nizom dobrih dijela Atena je potpomogla Odisejevu povratku i skidanju kletve koju su bogovi bacili na njega jer je molila da ga vrate kući.

Nakon toga se Atena obratila Odisejevu sinu Telemahu u obliku starca Mentora i rekla mu da će mu se otac vratiti. Atena moli bogove da oslobode Odiseja i puste ga kući sto se i dogodi.

Ova priča ima sretan kraj, ali mi se priča nije svidjela naročito zbog stila pisanja u stihu koje ne volim. Tako da Odiseju nikome ne preporučam bježite od nje glavom bez obzira ako možete.

Comments

comments

Nema komentara

Odgovori

banner_printonline_s336x280

POPULARNI POSTOVI

Anketa dana

Hoćete li sudjelovati u nagradnoj igri “Književni izazov 2017”

Naša Facebook stranica

Translate

Translate »
Read previous post:
Osinja tvornica, Iain Banks naslovnica
Osinja tvornica – Iain Banks

Impresija Upoznajte Franka Cauldhamea. Ima šesnaest godina i službeno ne postoji. Živi s ocem koji ga je odgojio i samostalno...

Close