Odgovor je jednostavan…, Volite sebe, prepustite životno vodstvo svojem Duhu, Sonia Choquette planetopija naslovnica

Odgovor je jednostavan…

Možete li zamisliti da je život mnogo više od trčanja za svakodnevnim obavezama, od briga, stresa i nezadovoljstva

 

Naslov originala: The answer is simple… love yourself, live your spirit, Sonia Choquette

Prijevod: Merima Nikočević Ibrahimpašić

(Planetopija, 2015)

 

Odgovor je jednostavan…, Volite sebe, prepustite životno vodstvo svojem Duhu, Sonia Choquette planetopija naslovnica

Odgovor je jednostavan…, Volite sebe, prepustite životno vodstvo svojem Duhu, Sonia Choquette

Možete li zamisliti da ste više od svog tijela, da je život mnogo više od trčanja za svakodnevnim obavezama, od briga, stresa i nezadovoljstva koji nas kao trnje ranjavaju iznutra? Možete li zamisliti da smo svi mi Božanska bića vođena svojih Duhom i da nam je svima dana prilika da živimo autentičan, cjelovit i sretan život? Kako?

Odgovor je jednostavan, poručuje nam Sonia Choquette autorica, vibracijska iscjeliteljica, predavačica i duhovna učiteljica. Jednostavnim jezikom prenosi nam svoja životna iskustva i uvide do kojih je došla kroz rad s ljudima i putem povezanosti s Božanskim izvorom. Njezina istina glasi: Vi niste ego. Vi ste Božansko biće. Vi ste sveti. Vi ste Duh.

Na nedvosmislen način daje nam do znanja da nećemo biti sretni sve dok se grčevito držimo za svoj ego, dok mu dopuštamo da nas kontrolira i vodi kroz život, kritizira, slabi, dok vođeni strahom i nesigurnošću iz svog života stvaramo dramu i upuštamo se u situacije koje će nas povrijediti, izazvati bol i dodatno nam potvrditi da ne vrijedimo i da nismo dovoljno dobri.

Kako bismo se oslobodili tog utega patnje i nezadovoljstva i spoznali svoj Duh te živjeli sretnije i zadovoljnije, Sonia nas vodi kroz deset jednostavnih koraka. Svaki korak sastoji se od dva dijela. Prvi dio svakog koraka upoznaje nas s idejom ljubavi prema sebi, dok drugi donosi praktične upute kako tu ljubav osnažiti i povezati se s Duhom. U sredini knjige nalazi se Interludij pod nazivom ‘Suština’ u kojem navodi četiri suštinska aspekta ljubavi prema sebi, a to su otvorenost, jasnoća, mudrost i odvažnost.

Ljubav prema sebi kreće od spoznaje da smo svi mi Duh, da smo Božansko biće, građeno od svjetlosti, ljubavi i milosti. Kad živimo svoj Duh, uzdižemo se iznad boli i zbrke ljudskog ega i izlazimo na autentičan put. To je put Božanske kreacije i naše cjelovitosti. To je put na kojem nas možda neće zaobići pogreške, padovi i bol, no povezani s našim Duhom sad ih promatramo kao izazove, kao učitelje koji nam ukazuju na sve ono što moramo promijeniti kako bi naš život bio još bolji i kvalitetniji. No na tom putu oslobođenom od ega prestajemo osuđivati i omalovažavati sebe, djelujemo iz nagona samozaštite, iz poštovanja i ljubavi prema sebi i tako brže i jednostavnije iscjeljujemo sve one okolnosti koje nas bole i povrjeđuju.

The Answer is Simple... Love Yourself, Live Your Spirit, Sonia Choquette cover

The Answer is Simple… Love Yourself, Live Your Spirit, Sonia Choquette

Sonia smatra da se, u trenutku kada odlučimo voljeti sebe i uskladiti se sa svojim Duhom, život usklađuje s nama, nestaju prepreke, otvaraju se prilike, a borba se pretvara u podršku.

Duh je dio nas koji utjelovljuje svjetlost, kreativnost i dobrotu. Živi u sadašnjem trenutku, prisutan je, lako ga je nasmijati, tolerantan je, zna praštati, opušten je i samouvjeren. On je naša entuzijastična i velikodušna strana. Spoznajom i prihvaćanjem Duha, ego gubi moć, nema više podrivanja, slabi unutarnji kritičar, a mi počinjemo djelovati iz otvorenog i čistog srca. Svoj Duh najjednostavnije ćemo prihvatiti radeći ono što volimo. Napravite popis aktivnosti u kojima uživate, kako sam i sama učinila. Vjerujte, kad otkrijete da je riječ o aktivnostima koje ne zahtijevaju tako veliki trud i napor, a donose tako mnogo uživanja i mame vam osmijeh na lice, počinju vam se mijenjati životni prioriteti i shvatite koliko ste mnogo vremena i živaca potrošili na situacije i ljude koji vas ne usrećuju pojačavaju vam osjećaj težine i nezadovoljstva. A tako lako zaboravimo na ono što nam je toliko blisko srcu, što je naše, što je dio našeg autentičnog, kreativnog, Božanskog identiteta.

Ova knjiga nije isprazna self-help čitanka koju ćete zatvoriti i zaboraviti. Ona je motivacija, poziv, uvid. Pomoći će vam da shvatite koliko smo često sužnjevi svog ega i miljama udaljeni od ispunjenog života i svoje prave prirode. Pomoći će vam da spoznate kako je zapravo jednostavno utišati ego i prepustiti se unutarnjem vodstvu te iscijeliti svoj život i stvoriti od njega i u njemu ugodno i sretno prebivalište. Poanta je da možete, samo ako odlučite, ako to sami sebi dopustite.

 

Sonia, život je kazalište. Kao duše dolazimo kako bismo naučili živjeti, voljeti, stvarati i opraštati. Svaki je život dio predstave.

Svrha predstave je da zapamtimo da smo svi mi ovdje kako bismo stvarali kao Božanska bića – te kako bismo sebi oprostili sve loše predstave koje smo napisali i u kojima smo glumili i pokušamo iznova.

A prava je predstava, najbolja predstava, ona u kojoj se smijemo svemu, u kojoj brzo zaboravljamo i posve opuštamo i u kojoj smo vječno zahvalni za šansu da uopće glumimo u predstavi koja se odvija u ovom Božanskom kazalištu koje nazivamo životom. (izvadak iz epiloga)

 

 

Hrvatsko izdanje

planetopija logo Odgovor je jednostavan…

 

 

Strano izdanje
amazon_s30x30 The Answer Is Simple

 

book_depository_s30x30 The Answer Is Simple

Comments

comments

Nema komentara

Odgovori

banner_printonline_s336x280

POPULARNI POSTOVI

Anketa dana

Hoćete li sudjelovati u nagradnoj igri “Književni izazov 2017”

Naša Facebook stranica

Translate

Translate »
Read previous post:
Osinja tvornica, Iain Banks naslovnica
Osinja tvornica – Iain Banks

Impresija Upoznajte Franka Cauldhamea. Ima šesnaest godina i službeno ne postoji. Živi s ocem koji ga je odgojio i samostalno...

Close