Magdalena Najbar-Agičić portrait

Objavljena knjiga “Povijest novinarstva”

U izdanju nakladnika Ibis grafika i Sveučilišta Sjever, nedavno je objavljena knjiga “Povijest novinarstva – Kratki pregled”, autorice Magdalene Najbar-Agičić.

Povijest novinarstva – Kratki pregled, Magdalena Najbar-Agičić naslovnica

Povijest novinarstva – Kratki pregled, Magdalena Najbar-Agičić

Ova knjiga predstavlja prvi kratki sintetski prikaz povijesti novinarstva na hrvatskom jeziku u kojemu je postignuta primjerena ravnoteža između sadržaja koji se odnosi na povijest različitih javnih medija, prvenstveno novina, u Hrvatskoj i dijelova teksta u kojima je predstavljen razvoj novina na svjetskoj razini, od početka razmjene informacija do nastanka i širenja novih medija.

Povjesničarka strukom i autorica niz knjiga i manjih radova iz historiografske i kulturološke problematike, Magdalena Najbar-Agičić i u ovoj je knjizi pokazala iznimnu sposobnost korištenja odgovarajuće metodologije u iznošenju relevantnih činjenica. Svako poglavlje započinje odgovarajućim uvodom u kojemu je vrlo sažeto prikazana materija koja se obrađuje u poglavlju. Sadržaj unutar poglavlja logički je strukturiran, prezentiran jasnim, preglednim i konciznim stilom. Unutar poglavlja grafički su izdvojene zanimljivosti.

Autorica Magdalena Najbar-Agičić dobro poznaje literaturu kojom se koristila, osvrće se na pojedine važne autore i njihova djela o povijesti novinarstva. Razmatra nastanak, razvoj i današnje domete medija u zapadnoj kulturi, uključujući i hrvatski prostor i na taj je način razvoj hrvatskog novinarstva stavljen u širi kontekst razvoja novinarstva u svjetskom razmjerima.

 

Photo: Sa(n)jam knjige u Istri

Comments

comments

Sve je počelo s nekoliko tekstova o pročitanim knjigama, sad već davne 2013. g.
Nema komentara

Odgovori

banner_printonline_s336x280

POPULARNI POSTOVI

Anketa dana

Hoćete li sudjelovati u nagradnoj igri “Književni izazov 2017”

Naša Facebook stranica

Translate

Translate »
Read previous post:
Osinja tvornica, Iain Banks naslovnica
Osinja tvornica – Iain Banks

Impresija Upoznajte Franka Cauldhamea. Ima šesnaest godina i službeno ne postoji. Živi s ocem koji ga je odgojio i samostalno...

Close