Novi muškarac, Igor Popović naslovnica

Novi muškarac – Igor Popović

Impresija

Novi muškarac, Igor Popović naslovnica

Novi muškarac, Igor Popović

„Razvojem modernih tehnologija nastao je najmoćniji alat od postanka čovečanstva-internet. Znanje nikada nije bilo dostupnije, učenje nikada nije bilo lakše.“ Ovo je jedna od rečenica iz ove knjige, a navodim je zato što sam baš tako ja postupila u slučaju ovog izazova.

Ukucala u pretraživač – knjiga namenjena muškarcima i dobila kao odgovor pdf izdanje knjige koja je nastala „tokom dugogodišnjeg procesa kroz koji sam prošao na putu razvoja i gradjenja svoje ličnosti od dečaka do muškarca. Knjiga je namenjena svim muškarcima bez obzira na godine .“ Mislila sam da će to biti samo još jedno razmatranje o životu, samopomoći, razvoju ličnosti, „svakim danom sve više napredujem“ i slično.

Ona to zaista i jeste, ALI.. ima toliko istinitih tvrdnji, toliko činjenica u kojima sam pronašla i sebe, i svog supruga i svog sina, naravno. Mnogi ljudi iz moje okoline su se ugurali u njegove primere, u njegove vešto izbalansirane misli o tim stvarima koji čine naš život. Malo sam se i nasmejala njegovim rečenicama „šta žene žele” i evo odgovorno sa svojih 64 godine tvrdim da je potpuno u pravu. Takva sam ja i ajde da kažem većina nas. I on se odmah ogradio od toga da li se ovo o čemu piše odnosi na sve ili većinu. Nismo svi isti, naravno, pa je ovo knjiga za većinu.

Skoro polovina knjige se može odnositi i na muške i ženske ličnosti. Nema neke bitne razlike, kome se konkretno obraća, jer ono što želi da kaže je da sami upravljamo svojim životom i da budemo svesni činjenice da to što smo živi je dovoljan razlog za sreću, da život ne dolazi sa uputstvom, ali da ga treba voleti, život je vredan, a svaki dan života je bogatstvo.

U delu za muškarce konkretno kaže: “Muškarci i žene su različite. Ovo, naravno, ne znači ništa loše, već jednostavno predstavlja način na koji funkcioniše naša vrsta. Bilo da se radi o muškarcu ili ženi, loše je negirati i ignorisati – razlike postoje… Što budemo bolje poznavali jedni druge biće više uspešnih veza, pa i više zadovoljnih žena i srećnih muškaraca.“ I slede neka uputstva za muškarce, i opet se potpuno slažem.. mi žene.. većina, tražimo (tražili smo) baš takve muškarce.

Nije važno da li je lep, imućan, već da je „pravi muškarac“, a da bi saznali ko je to i kako to postići treba pročitati i „usvojiti” sve što je u njoj tako lepo napisano. Preporuka, od mene kao jednostavno, iskreno napisano, uputstvo za život, a posebno za muškarce čije je osnovno mesto na ovom svetu-porodica. Porodica je najvažnija.

Comments

comments

Nema komentara

Odgovori

banner_printonline_s336x280

POPULARNI POSTOVI

Anketa dana

Hoćete li sudjelovati u nagradnoj igri “Književni izazov 2017”

Naša Facebook stranica

Translate

Translate »
Read previous post:
Osinja tvornica, Iain Banks naslovnica
Osinja tvornica – Iain Banks

Impresija Upoznajte Franka Cauldhamea. Ima šesnaest godina i službeno ne postoji. Živi s ocem koji ga je odgojio i samostalno...

Close