Noć predaje, Tessa Dare naslovnica

Noć predaje, Tessa Dare

Noć predaje, Tessa Dare naslovnica

Noć predaje, Tessa Dare

Lordovi, grofovi i usamljene otmjene dame… povijesno ljubavni roman koji će vam okupirati srce i natjerati vas na čitanje do dugo u noć.

Vretenasta Uvala mirno je i tiho utočište na samoj obali mora gdje mlade djevojke iz visokog društva traže oporavak i liječe svoja srdašca od čari pogrešnih muškaraca, te čiste um od razvratništva. Mjesto je to gdje vladaju žene, muškaraca skoro da i nema, a oni koji se tamo nalaze jako su daleko od te titule „muškarca“.

Susanna Finch jedna je od djevojaka koja živi s ocem u Vretenastoj Uvali i sama liječi svoje duboke rane iz djetinjstva. Snažna je to i uporna mlada dama koja svoje vrijeme u potpunosti posvećuje odgoju drugih djevojaka i ukazivanju pravog puta za njih. Ali tu idilu jednog dana prekida novopečeni grof Victor Bramwell kojem je igrom slučaja predodređeno da baš u njihovoj uvali stvori svoju teritorijalnu obranu. Ondašnje dame svojim će im prisutnošću uvelike otežati novačenje, ali ni oni nisu toliko nevini kao što izgledaju.

Susanna i Bram odmah u startu nalete jedno na drugo, ali i na probleme koje su ti muškarci donijeli sa sobom. Britkih razgovora i prepucavanja kod njih dvoje ne nedostaje što uvelike stvara dodatnu senzualnu napetost. Bram se zaljubljuje u Susannu i salijeće je na svakom koraku kradući joj poljupce i polako budeći u njoj strast i požudu. Koliko god jaka, Susanna ipak pada na šarm i dodire grofa, te mu se u potpunosti predaje.

A Night to Surrender, Tessa Dare cover

A Night to Surrender, Tessa Dare

Što li će samo reći njen otac kad sazna da mu kći više nije djevica? Hoće li Bram oženiti Susannu ili pobjeći glavom bez obzira? A kako li će tek završiti to nemilo novačenje i vojne pripreme?

Radnja koja ostavlja bez daha i lišava vas svih predrasuda spram povijesnih romana jer ljubav je ta koja prevladava pa su povijesne činjenice svedene na minimum.

Roman je ovo koji će vas nasmijati do suza jer razgovori Susanne i Brama graniče sa ludosti, a inat i ponos nezaobilazni su dio njihovih susreta. Ona energična i prelijepa, a on tvrdoglav i naporan – sve je spremno za ljubavnu bitku. Njihova ljubav toliko je nježna i nespretna, a opet toliko vatrena i nesputana . Uživat ćete u senzualnostima likova koji prolaze kroz brojne pustolovine i stvaraju vlastite ljubavne priče.

Tessa je vrlo vješto predočila tradicije i obiteljske norme tog vremena, ali i savršeno opisala likove uvučene u vrtlog skrivenih ljubavi. Radnja teče zabavnim tokom, tajne se otkrivaju relativno brzo, a bol i tugu zamjenjuje romantika i strast.

Izuzetno mi je drago što sam pročitala ovu lepršavu ljubavnu priču koja ima odličan spoj pustolovine i ljubavnih zavrzlama, te će i vas u trenu obuzeti, čvrsto vezati i očarati.

Comments

comments

Tko je Sandra? Hmm… mislim da neću pogriješiti ako kažem kako sam ovisnica o knjigama i „moram“ ih kupiti čim ih vidim, bilo koju, samo je važno da je imam odmah na polici. Velika mi je strast čitanje i od knjiga se teško odvajam jer su mi sve nekako prirasle srcu. Amatersko pisanje recenzija i osvrta počelo je upravo iz one teze kako žene na svaku situaciju imaju neki komentar, pa, eto, tako i ja za svaku pročitanu knjigu moram nešto reći, odnosno napisati kako bi mi srce bilo na mjestu. Mnogi me znaju pa o godinama neću pisati, recimo samo da sam jako mlada u duši i volim sve što vole mladi (hahahaha). Usput da napomenem, čisto reda radi, i da pišem priče i romane od kojih su neki samo za moje oči, dok drugi čekaju da budu objavljeni. Sve u svemu dani su mi ispunjeni knjigama, a to je sasvim dovoljno da budem sretna.
Nema komentara

Odgovori

banner_printonline_s336x280

POPULARNI POSTOVI

Anketa dana

Hoćete li sudjelovati u nagradnoj igri “Književni izazov 2017”

Naša Facebook stranica

Translate

Translate »
Read previous post:
Osinja tvornica, Iain Banks naslovnica
Osinja tvornica – Iain Banks

Impresija Upoznajte Franka Cauldhamea. Ima šesnaest godina i službeno ne postoji. Živi s ocem koji ga je odgojio i samostalno...

Close