Nigde nema te, Jelena Bačić Alimpić naslovnica

Nigde nema te – Jelena Bačić Alimpić

Impresija

Nigde nema te, Jelena Bačić Alimpić naslovnica

Nigde nema te, Jelena Bačić Alimpić

Novi naslov Jelene Bačić Alimpić, objavljen prije par dana, tačnije 11.05.2017. Ovaj naslov kupila sam treći dan po objavljivanju i odmah uzela da ga pročitam. Moram priznati da knjige Jelene Bačić Alimpić imaju određenu čar, svojstvenu samo njenim knjigama. Knjige su joj pomalo šablonske ali opet zabavne i srcu drage valjda zato što je sve u njima poznato.

Ovo je priča pomalo drugačija od ostalih njenih do sada napisanih. Prati mladu Isabelu Mesini koja poslije očeve smrti odrasta u domu sa majkom i očuhom koji ju zlostavlja. Po početku Prvog svjetskog rata, kako bi pobjegla od pohotnog očuha Isabela se prijavljuje u italijansku vojsku kao medinicinska sestra i odlazi na sjever Italije.

Na frontu radi sa hirurgom Gabrijeleom kojem asistira prilikom izvođenja operacija. Isabela se pokazuje kao jedna od najboljih medicinarki na frotnu. Kada u poljsku bolnicu stigne ranjenik Marko Arsenijević, koji je vojni novinar iz Srbije Isabela se zaljubljuje u njega. Međutim Marko je teško ranjen a šanse da preživi rane su male.Marko trpi nepodnošljive bolove zbog čega moli Isabelu da bude milosrdna i pomogne mu da umre što ona i čini ubrizgavajući mu smrtonosnu dozu morfijuma.

Ovo djelo Isabela ponavlja i naredne 1918. godine ,tj. ubrizgava smrtonosnu dozu morfijuma još jednom ranjeniku.

Po okončanju rata Isabela se udaje za doktora Gabrijelea i započinje srećan porodični život međutim tada na naplatu dolaze njeni grijesi iz prošlosti.

Preporučujem ovu priču. Napominjem da su neki dijelovi teški i prilično neugodni za čitanje.

Comments

comments

Nema komentara

Odgovori

banner_printonline_s336x280

POPULARNI POSTOVI

Anketa dana

Hoćete li sudjelovati u nagradnoj igri “Književni izazov 2017”

Naša Facebook stranica

Translate

Translate »
Read previous post:
Osinja tvornica, Iain Banks naslovnica
Osinja tvornica – Iain Banks

Impresija Upoznajte Franka Cauldhamea. Ima šesnaest godina i službeno ne postoji. Živi s ocem koji ga je odgojio i samostalno...

Close