natječaj konkurs

2. natječaj Piširiši za najbolju slikovnicu

Piširiši – 2. natječaj za najbolju slikovnicu

 

natječaj piširiši 2 Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade / klub prvih pisacaHrvatsko društvo književnika za djecu i mlade / Klub prvih pisaca s ponosom i ove godine raspisuje 2. natječaj Piširiši za najbolju slikovnicu.

 

1. Nagrada će se ove godine dodijeliti u dvije kategorije:

a) za tekst

b) za ilustracije

Tema ovogodišnjeg, drugog po redu raspisanog natječaja Piširiši glasi – TOLERANCIJA

2. Tekstopisci šalju cjelovit tekst na zadanu temu, ilustratori po jednu ilustraciju na zadanu temu, a u slučaju da je tekstopisac ujedno i ilustrator šalje cjelovit tekst i jednu ilustraciju. Dobrodošla je mogućnost da tekstopisac nađe svog ilustratora ili obratno, te da pošalju tekst i jednu ilustraciju zajedno na: info@hdkdm-klubprvihpisaca.hr

3. Peteročlani žiri nagradit će najbolji rukopis, te najbolje pristigle ilustracije na temu s 1000 (tisuću) kuna, 30 autorskih primjeraka tiskane slikovnice, te statuom PIŠIRIŠI 2.

4. Natječaj se raspisuje drugi put na dan 1. travnja 2016. Rukopisi i ilustracije na natječaj Piširiši 2 mogu se slati do 20. svibnja 2016.

5. Rezultat natječaja Piširiši 2 bit će objavljen 15. lipnja 2016.

6. Svečana promocija slikovnice i dodjela nagrada, te prigodna veselica s pobjednicima natječaja zakazuje se 26. rujna 2016.

 

DAKLE, PIŠIRIŠI 2!

 

Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade / Klub prvih pisaca osnovano je 12. veljače 2004. godine u Zagrebu isključivo s jednom namjerom – promicanja književnosti za djecu i mlade.

Uz druženje, razmjenu iskustava i protok ideja, koje bi ostvarene na pravi način pogodovale da i ovaj dio književnosti nađe odgovarajuće mjesto pod književnim nebom, jedan od temeljnih povoda okupljanja bilo je i postojeće sporadično pristupanje promicanju književnosti s kojom se djeca i mladi prvi puta susreću. Iz te činjenice proizlazi i ime ovog društva (Klub prvih pisaca), jer pisci za djecu i mlade jesu pisci s kojima se, u svom čitateljskom iskustvu, djeca i mladi po prvi puta susreću.

Comments

comments

Rođen u Sarajevu gdje i danas živim. Volim knjige od najranijeg djetinjstva. Kemičar koji se "gura" u književnost.
Nema komentara

Odgovori

banner_printonline_s336x280

POPULARNI POSTOVI

Anketa dana

Hoćete li sudjelovati u nagradnoj igri “Književni izazov 2017”

Naša Facebook stranica

Translate

Translate »
Read previous post:
Osinja tvornica, Iain Banks naslovnica
Osinja tvornica – Iain Banks

Impresija Upoznajte Franka Cauldhamea. Ima šesnaest godina i službeno ne postoji. Živi s ocem koji ga je odgojio i samostalno...

Close