natječaj konkurs

Natječaj za kratku priču Gradske knjižnice Samobor

Gradska knjižnica Samobor raspisala natječaj za kratku priču.

 

Donosimo vam još jedan, sada već tradicionalni natječaj kojeg svake godine raspisuje Gradska knjižnica Samobor, i to za autore kratkih priča.

Na natječaju koji je raspisala knjižnica iz Samobora pravo sudjelovanja imaju svi građani Republike Hrvatske koji pišu hrvatskim jezikom, svaki samo s jednim radom, a tema kratke priče je slobodna.

Rok za prijavu radova je 30. travnja 2016. godine.

Natječaj za kratku priču Gradske knjižnice Samobor plakat

Natječaj za kratku priču Gradske knjižnice Samobor

 

Natječaj za kratku priču Gradske knjižnice Samoborje anoniman, stoga se autori mole da svoje kratke priče šalju u 3 primjeraka i to na CD-u, označene šifrom, na adresu knjižnice:

Gradska knjižnica Samobor
Krležina 9
10430 Samobor

s naznakom: ‘Natječaj za kratku priču’.

 

U prijavi na Natječaj potrebno je navesti i ostale podatke, te ih dostaviti priložene u zasebnoj, zatvorenoj kuverti s naznakom ‘osobni podaci‘:

  • puno ime i prezime autora/autorice
  • adresu
  • telefon
  • e-adresu
  • rješenje šifre

Dostavljena kratka priča ne smije biti već objavljena, a može imati najviše 9000 znakova (s prazninama), odnosno najviše 5 kartica teksta. Za dodjelu nagrada neće se uzimati u obzir ulomci iz većih proznih cjelina ili već objelodanjeni radovi. Nepotpune prijave autora ili dostavljene priče koje ne odgovaraju zadanom broju znakova (kartica) te ostalim propozicijama ovog Natječaja neće se uzimati u obzir.

Dostavljene kratke priče kao i svake godine ocijenit će stručni žiri te dodijeliti najboljim autorima prvu, drugu i treću nagradu.

Nagrade Natječaja za kratku priču Gradske knjižnice Samobor su novčane – 1500 kn, 1000 kn i 500 kn.

Osim navedene tri novčane nagrade, stručni žiri će izabrati i 10 najuspjelijih priča koje će biti objavljene u elektroničkom obliku na web stranici Gradske knjižnice Samobor, kao i u tiskanom izdanju u Zborniku.

Dodjela nagrada Natječaja za kratku priču Gradske knjižnice Samobor i javno čitanje nagrađenih priča bit će organizirano u sklopu Dana kratkopričaša u rujnu 2016.

 

Stoga, i sa strane CitajMe.com poziv svim autorima da se jave na ovaj vrijedni natječaj.

Comments

comments

Sve je počelo s nekoliko tekstova o pročitanim knjigama, sad već davne 2013. g.
Nema komentara

Odgovori

banner_printonline_s336x280

POPULARNI POSTOVI

Anketa dana

Hoćete li sudjelovati u nagradnoj igri “Književni izazov 2017”

Naša Facebook stranica

Translate

Translate »
Read previous post:
Osinja tvornica, Iain Banks naslovnica
Osinja tvornica – Iain Banks

Impresija Upoznajte Franka Cauldhamea. Ima šesnaest godina i službeno ne postoji. Živi s ocem koji ga je odgojio i samostalno...

Close