Naš otac, Ljiljana Habjanović Đurović naslovnica

Naš otac – Ljiljana Habjanović Đurović

Impresija

Naš otac, Ljiljana Habjanović Đurović naslovnica

Naš otac, Ljiljana Habjanović Đurović

Naš otac predstavlja ispovest žene u poznim godinama života. Ona nije imala srećno detinjstvo, čak daleko od toga. Sada, nakon 40 godina, odlazi da se vidi s ocem u nadi da će dobiti odgovore na brojna pitanja. Tim činom, upoznaje i njegovu ćerku iz drugog braka sa kojom je neko vreme razmenjivala pisma. Ali, taj čovek nije njihov otac, on je samo otac svoje druge ćerke. Ovo je istinita priča.

Roman “Naš otac” bio je pravo osveženje za mene. Divno napisano. Rečenica vas sama vodi dalje. Počela sam s olovkom za podvlačenje citata, ali, već kroz prvih nekoliko stranica shvatila sam da je svaki red novi citat. Priča je sama po sebi bolna i teška, no autorkin stil pisanja je toliko bridak da se može pročitati za par sati. Nakon ove knjige, bilo je potrebno vreme da se priviknem na stvarnost, da njene reči prestanu da odzvanjaju mojim ušima.

Iako je prošlo gotovo tri meseca od čitanja, utisak je još uvek podjednako snažan. Knjiga koju preporučujem svakom detetu, tinejdžeru, mladoj osobi, a pogotovu roditeljima. Knjiga koja tera na razmišljanje i uz koju se srodite sa likom. Činjenica da su opisani događaji potpuno istiniti i nama bliski samo doprinose celovitom utisku.

Comments

comments

Nema komentara

Odgovori

banner_printonline_s336x280

POPULARNI POSTOVI

Anketa dana

Hoćete li sudjelovati u nagradnoj igri “Književni izazov 2017”

Naša Facebook stranica

Translate

Translate »
Read previous post:
Osinja tvornica, Iain Banks naslovnica
Osinja tvornica – Iain Banks

Impresija Upoznajte Franka Cauldhamea. Ima šesnaest godina i službeno ne postoji. Živi s ocem koji ga je odgojio i samostalno...

Close