libar za vajk sanjam knjige nominirani naslovi

Na kraju Sa(n)jam knjige dodijeljena nagrada “Libar za vajk”

Libar za vajk nova je nagrada pulskog književnog festivala posvećena onima koji su najvažniji, a to su, naravno, posjetitelji i čitatelji.

 

Radi se o interaktivnoj nagradnoj igri, u kojoj su posjetitelji Sajma na posebnim kuponima nominirali po jednu knjigu iz 2015. godine za koju smatraju da je za vajk, zauvijek, da je dužna pažnje, da bi mogla postati klasik. U izboru je sudjelovalo preko 1200 čitatelja, prema njihovim nominacijama složili smo listu od deset najpopularnijih naslova, a u bubanj su ušli glasački listići na kojima se nalazio jedan od tih naslova.

libar za vajk izvlačenje dobitnika

Izvlačenje dobitnika proteklo je u odličnom raspoloženju

Prva je nagrada pripala Marijanu Radoviću koji je osvojio svih deset naslova. Druga nagrada se sastoji od pet najpopularnijih naslova i pripala je Željku Popadiću, a treću nagradu i tri naslova osvojila je Ira Milotić.

Prva knjiga po izboru naših čitatelja je Sarajevo, plan grada Miljenka Jergovića u izdanju Frakture. Slijede Jasna Žmak s knjigom Moja ti u izdanju Profila i Amarcord Namika Kabila u izdanju kuće Hena com.

Sljedeća četiri mjesta popunila su V.B.Z.-ova izdanja Susjed Marine Vujčić, Na osami blizu mora Zorana Ferića, Što će biti s nama Borivoja Radakovića i Izabrana djela Milana Rakovca.

Osmo mjesto pripalo je Ireninoj priči Errija De Luce, deveto knjizi Danas kad postajem pionir Igora Dude, a listu završava Obitelj je dragocjeno blago Pape Franje.

Sajmu je iznimno drago zbog tako velikog odaziva i činjenice da su tako velik dio liste zauzeli naslovi koje smo na ovom Sajmu predstavili u programu, a posebno smo ponosni što se na popisu našlo čak troje pulskih autora.

 

Photo: Tanja Draškić Savić

Comments

comments

Sve je počelo s nekoliko tekstova o pročitanim knjigama, sad već davne 2013. g.
Nema komentara

Odgovori

banner_printonline_s336x280

POPULARNI POSTOVI

Anketa dana

Hoćete li sudjelovati u nagradnoj igri “Književni izazov 2017”

Naša Facebook stranica

Translate

Translate »
Read previous post:
Osinja tvornica, Iain Banks naslovnica
Osinja tvornica – Iain Banks

Impresija Upoznajte Franka Cauldhamea. Ima šesnaest godina i službeno ne postoji. Živi s ocem koji ga je odgojio i samostalno...

Close