Na cesti, Jack Kerouac naslovnica

Na cesti – Jack Kerouac

Impresija

Na cesti, Jack Kerouac naslovnica

Na cesti, Jack Kerouac

Sal Paradise je pisac u usponu i prilikom razvoda upoznaje Deana Moriartyja, spontanog, mladog buntovnika koji želi naučiti pisati. Dogovaraju se kako bi mogli putovati duž cijele Amerike, odnosno iz New Yorka do Denvera. Sal kreće na vrtoglavo putovanje prema Denveru da se sretne sa svojom klapom i nastave putovati.

Knjiga je pisana jednostavnim rečenicama i radnja je prilično zanimljiva. Odmah čitatelja uvlači u vrtoglavi svijet putovanja, autostopiranja, buntovnosti i besparice. Radnja se prilično brzo događa: sad su tu, sad su tamo.

Ovo je poluautobiografski roman pisca Jacka Kerouaca. Knjiga je bazirana na stvarnim likovima i na njegovom putovanju Amerikom s prijateljem Nealom Cassadyem.

Knigu sam čitala u sklopu izazova „knjiga namjenjena suprotnom spolu“ zato što prati doživljaje muškaraca na putu i pisana je iz muškog kuta i na Internetu se preporuča svim muškarcima da je pročitaju.

Comments

comments

Nema komentara

Odgovori

banner_printonline_s336x280

POPULARNI POSTOVI

Anketa dana

Hoćete li sudjelovati u nagradnoj igri “Književni izazov 2017”

Naša Facebook stranica

Translate

Translate »
Read previous post:
Osinja tvornica, Iain Banks naslovnica
Osinja tvornica – Iain Banks

Impresija Upoznajte Franka Cauldhamea. Ima šesnaest godina i službeno ne postoji. Živi s ocem koji ga je odgojio i samostalno...

Close