Mostovi u okrugu Madison, Robert James Waller znanje naslovnica

Mostovi u okrugu Madison, Robert James Waller

Divna ljubavna priča kojoj realnost i zrelost daju posebnu čar

 

Mostovi u okrugu Madison, Robert James Waller znanje naslovnica

Mostovi u okrugu Madison, Robert James Waller

Vjerujem da ćete se složiti sa mnom kako je ovo bezvremenska priča. Dosad još nisam pogledala film, ali napokon sam uzela knjigu u ruke i ostala zatečena ovom vrlo neobičnom ljubavnom pričom.

Fotograf Robert Kincaid snima fotografije za časopis National Geographic, putuje svijetom, upoznaje ljude i mnoge kulture, živi život fotografa koji nadasve obožava i vrlo predano radi. Iza njega su divlje pustolovine, ratna zbivanja, neočekivane nevolje i propao brak. Sad je ponovno na putu kako bi snimio natkrivene mostove koji se nalaze u okrugu Madison. Po dolasku pronašao ih je šest, ali sedmi nikako naći… hm, izgubio se i odlučio upitati za put. Stao je ispred Francescine kuće te ubrzo saznao gdje se nalazi most, dobio večeru i divno vrijeme provedeno u druženju s Francescom. U vrlo kratkom vremenu, saznao kako je udana za muža koji je jedva primjećuje i kako imaju dvoje već odrasle djece, koja su se u vrijeme Robertova nenadanog posjeta nalazili na sajmu i trebala biti odsutna četiri dana. Da, ni Robert ni Francesca nisu više bili u cvijetu mladosti, oboje su bili odrasli ljudi, zarobljeni u svojim svjetovima, tražeći ljubav na krivim mjestima.

U svega četiri dana oni se zaljube jedno u drugo i provedu nezaboravne dane ne razmišljajući što će se dogoditi kad se Francescina obitelj vrati sa sajma. U tih par dana oboje su shvatili što znači prava ljubav, što je sloboda i čarolija zaljubljivanja. Postali su dvoje zanesenjaka koji su iskreno uživali u međusobnom novostečenom iskustvu. Postali su nove osobe povezane na samo njima poznat način. Ali došlo je vrijeme rastanka i teških odluka. Mnogi su od vas već davno pročitali ovaj roman, ali ja ipak neću dalje pričati i spojlati onima koji ga još nisu pročitali. Saznajte sami je li Francesca otišla s Robertom ili ostala s obitelji. Kako će obitelj reagirati nakon što saznaju za majčinu tajnu i kako će burna prošlost Francecse i Roberta postati čarobna priča?

Mostovi okruga Medison, Robert Džejms Voler vulkan korice

Mostovi okruga Medison, Robert Džejms Voler

Još mi nije jasno što sam toliko dugo čekala da pročitam roman Mostovi u okrugu Madison , sad nakon što je pročitan, bogatija sam za jednu nevjerojatnu ljubavnu priču, priču o odanosti i vjernosti, priču o motivaciji, radoznalosti, sreći i tuzi. Divna, nježna i dirljiva, ova priča natjerat će vas do suza u tren oka i napraviti od vas velikog sanjara u potrazi za onim nečim posebnim, za emocijama koje i sami želite doživjeti.

Iako kratka, priča Robert James Waller je ovo koja svojom realnošću i zrelošću dobiva posebnu čar, bezbroj divnih pejzaža stvorit će vam se pred očima, a svaki trenutak radnje podsjetit će vas na to koliko je život prekrasan, stvaran i okrutan – sve u isti čas.

Comments

comments

Tko je Sandra? Hmm… mislim da neću pogriješiti ako kažem kako sam ovisnica o knjigama i „moram“ ih kupiti čim ih vidim, bilo koju, samo je važno da je imam odmah na polici. Velika mi je strast čitanje i od knjiga se teško odvajam jer su mi sve nekako prirasle srcu. Amatersko pisanje recenzija i osvrta počelo je upravo iz one teze kako žene na svaku situaciju imaju neki komentar, pa, eto, tako i ja za svaku pročitanu knjigu moram nešto reći, odnosno napisati kako bi mi srce bilo na mjestu. Mnogi me znaju pa o godinama neću pisati, recimo samo da sam jako mlada u duši i volim sve što vole mladi (hahahaha). Usput da napomenem, čisto reda radi, i da pišem priče i romane od kojih su neki samo za moje oči, dok drugi čekaju da budu objavljeni. Sve u svemu dani su mi ispunjeni knjigama, a to je sasvim dovoljno da budem sretna.
Nema komentara

Odgovori

banner_printonline_s336x280

POPULARNI POSTOVI

Anketa dana

Hoćete li sudjelovati u nagradnoj igri “Književni izazov 2017”

Naša Facebook stranica

Translate

Translate »
Read previous post:
Osinja tvornica, Iain Banks naslovnica
Osinja tvornica – Iain Banks

Impresija Upoznajte Franka Cauldhamea. Ima šesnaest godina i službeno ne postoji. Živi s ocem koji ga je odgojio i samostalno...

Close