Mojsijev zakon, Amy Harmon naslovnica

Mojsijev zakon – Amy Harmon

Impresija

Mojsijev zakon, Amy Harmon naslovnica

Mojsijev zakon, Amy Harmon

Amy Harmon piše dirljive ljubavne priče. Ovo je treća knjiga ovog pisca koju čitam. Svaka njena priča je jedinstvena, likovi i situacije su krajnje uvjerljive i životne.

Za razliku od prethodnih njenih knjiga koje sam pročitala ova je malo drugačija.

Glavni junak Mojsije je dijete iz korpe, krak bebe. Majka ovisnica o kreku ostavila ga je nakon poroda u perionici odjeće u blizini bolnice. Beba Mojsije preživljava ali ostaju mu posledice koje se ogledaju u vidu hiperaktivnosti i jedne neobične sposobnosti, sposobnosti da vidi mrtve duše. Mojsije odrasta po domovima i hraniteljskim porodicama ali svako ljeto posjećuje baku koja živi na ranču.

Džordžija živi na ranču u blizini Mojsijeve bake. Za Mojsijevu priču saznala je mnogo prije nego je upoznala Mojsija. Nakon što Mojsije dolazi da živi s bakom on i Džordžija se konačno zbližavaju i počinje njihova ljubavna priča.

Jedna neobična knjiga koja se veoma brzo čita i drži pažnju do poslednje stranice. Veliki dio zapleta ove priče čini Mojsijeva sposobnost da vidi i komunicira s mrtvima kroz slike i iskustva iz vlasititog života koje mu pokazuju.

Sve u svemu preporučujem.

Comments

comments

Nema komentara

Odgovori

banner_printonline_s336x280

POPULARNI POSTOVI

Anketa dana

Hoćete li sudjelovati u nagradnoj igri “Književni izazov 2017”

Naša Facebook stranica

Translate

Translate »
Read previous post:
Osinja tvornica, Iain Banks naslovnica
Osinja tvornica – Iain Banks

Impresija Upoznajte Franka Cauldhamea. Ima šesnaest godina i službeno ne postoji. Živi s ocem koji ga je odgojio i samostalno...

Close